Öğretmenlerden bir günlük genel grev

Öğretmenlerden bir günlük genel grev

Yurdun dört bir tarafında uygulanan bir günlük genel grevle, elemlerini Cumhuriyet alanlarına taşıdılar.

Eğitim camiasında rahatsızlığa neden olan uygulamaları protesto amacı ile bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren öğretmenler meydanlara indi.

Yurt genelinde Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen, Sendikalarının ortak hareketi olarak gündeme taşınan grev kararı meydanlarda yapılan basın açıklamaları ile halka anlatıldı.

Eğitim sendikalarının yaşanan olumsuzluklara karşı yapılan açıklamada 4+4+4 sistemi ile başlanan baskıcı uygulamaların, liyakat sahibi yönetim kadrolarının haksız şekilde görevlen alınmalarına kadar uzandığı, okulların kadrolaşmaya kurban edildiği ifade edildi.

RAM’ın öğrencilere ve velilere uzak kalması, TEOG karmaşası ile çocukların heba edildiği ifade edilen bildiride okul öncesi eğitimin ikili eğitime dönüştürülerek çalışan ebe beyleri zor duruma soktuğu kaydedildi.

Öğretmenlerin Eğitim dünyasında yaşanan olumsuzlukları kamuoyu nezdinde gündeme taşıyan bir günlük grev kararı yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Erdek’te de kalabalık bir öğretmen grubu tarafından Cumhuriyet alanında Eğitim İş temsilcisi Ziya Özkan tarafından okunan basın açıklaması alkışlarla destek buldu.

 

 



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli