ÖĞRETMENLER İLE BİRLİKTE

ÖĞRETMENLER İLE BİRLİKTE

Balıkesirli iş adamı ve siyasetçi Ahmet Akın, CHP Gönen İlçe Teşkilatı ile düzenlenen kahvaltıda emekli öğretmenler ile buluştu.

 CHP Gönen Kadın Kolları tarafından organize edilen yemekte, öğretmenlerin yoğun ilgisi ve desteği ile karşılandı. “Öğretmenler, ülkemizin kalkınmasında tarihi bir görev üstenmektedir.” diyen Akın, “Çalışmalarımıza hız kazandırdık, bugün ilk yetkiyi ve desteği öğretmenlerimden almak istiyorum.” dedi. Akın bu sözleri üzerine, öğretmenlerden tam destek aldı.

Milletvekili aday adaylığı konusundaki sorular üzerine Akın konuşmasında şunları söyledi; “Cumhuriyet’imizin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün örnek aldığım yönlerinden biri de; Büyük Önder, görev talep etmekten asla çekinmeyen cesur bir karaktere sahipti. Ankara’da 1. Meclis kurulmadan önce, itilaf devletleri baskısındaki İstanbul’da kurulan son Osmanlı Meclisi Mebusan’a, hakkında yakalanma kararı olmasına rağmen başkan seçilmeyi talep etmiş ve seçilmiştir. Sakarya Meydan Savaş’ından önce Başkumandanlığı kabul ederek, millet meclisine tüm karar alma yetkilerinin 3 ay süre ile kendisine verilmesini talep etmiş, yetkileri almış, düşmanı denize dökmeyi başarmıştır. Tüm milli mücadele dönemine yansıyan, onun görev talep etmekten çekinmeyen, cesur karakteridir. İşte ben bu karakteri kendime örnek almaktayım. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk izinde, siz öğretmenlerimin desteği ile tüm Balıkesir’den görev talep etmekteyim. Cumhuriyet Halk Partililer ‘umuda yolculuk’ta ancak ve ancak bu cesaret ile yol alabilirler.” dedi.

 

 

 



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı