Öğretmenim, canım benim!

Öğretmenim, canım benim!

?Öğretmenler Günü?nde duygusallık doruktaydı

?Öğretmenler Günü? Bandırma´da da kutlandı.

/resimler/2018-11/24/2356401793716.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan tarafından, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından kutlama programı Barış Manço Kültür Merkezi´nde gerçekleşti. Kemal Pireci Anadolu Lisesi´nin hazırladığı program, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un öğretmenleri kutlama mesajının okunmasıyla başladı. Ardından emekli öğretmenler adına konuşan Emel Sarıçiçek, mesleğini 33,5 yıl Atatürk´ün çizdiği yolda sürdürdüğünü belirterek, ?Anılarım ve hayallerim hiç eksilmeyecek. Öğretmenlik, yaşam boyu bitmeyen bir öğrenciliktir. Öğretmenlerin maaşları mutlaka iyileştirilmeli, dünya standartlarına uygun duruma getirilmelidir. Tüm öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum. Öğrencilerinizin umutları umutlarınız, sevinçleri sevinçleriniz olsun? dedi.

/resimler/2018-11/24/2357114294373.jpg

Kemal Pireci Anadolu Lisesi Müdürü Nalan Yıldırım da konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve önemine vurgu yaptı. Yıldırım, ?Bugün, öğretmen olmanın sevinci ile doluyuz. Öğretmenlik bir gönül işidir. Bağımsız bir devletin daima dinamik olması için askerinin ve eğitiminin çok güçlü olması gerekir? diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulünün 90. yılını, Öğretmenler Günü´nün ise 38. yılını kutlamaktan büyük gurur duyduklarını vurgularken, şunları söyledi:

?Tüm dünyada öğretmenlik en onurlu mesleklerin başlarında gelir. Bitmeyen bir sevda, ömür boyu sorumluluk ve karşılık beklemeden verilen emektir, öğretmenlik. Peygamber mesleği öğretmenlik büyük bir yürek ve aşk ister. Öğretmenler, bina, yol gibi işler yaratmazlar. Onların eseri insandır.?

/resimler/2018-11/24/2356075701557.jpg

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGELERİ

Ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Kaymakam Günhan Yazar tarafından verildi. Alaattin Eser, Emel Sarıçiçek, Erturan Şenyüz, Gülçin Akkoyun, Kudret Teker, Levent Yeşil, Nihal Bozkurt, Sedef Akbulut, Sema Yeşil, Bilge Ergün, Hasan Kıroğlu, Halil Bilici, Musa Aydemir ve Şibe Efe´ye belgelerini eren Kaymakam Yazar, ?Siz öğretmenler en kıymetlilerimizsiniz. Gönlümüzdeki yeriniz hep aynı şekilde kalmaya devam edecektir. Sizler, elleri öpülesi bir mesleğin mensuplarısınız? dedi.

Yazar, Bandırma´da yaşayan öğretmeni bulunduğunu da sözlerine ekledi.

/resimler/2018-11/24/2355483511835.jpg

ÖDÜL TÖRENİ

Daha sonra ?Benim Öğretmenim? konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ödüllendirildi. Ödülleri Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Kaymakam Günhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Feyzullah Temurtaş, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Alp Bostancı ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal verdi.

Öğretmenler arası masa tenisi şampiyonasında dereceye girenlerin madalya ile ödüllendirilmesinin ardından Kemal Pireci Anadolu Lisesi Müdürü Nalan Yıldırım, öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan´a çiçek verdi.

/resimler/2018-11/24/2354510697879.jpg

YEMİN TÖRENİ

Ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Fahrettin Taka, İpek Akyol, Gökhan Yaman, Kadir Akan, Gözde Hatiboğlu, Kübra Boz ve Fatma Nehir, meslek yeminlerini ettiler.

Program, ?Benim Adım Öğretmen? draması, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletileri ile sona erdi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-11/24/2357311638421.jpg



Anahtar Kelimeler: Öğretmenim canım benim
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli