Oğlak zamanı

Oğlak zamanı

Et kombineleri süt oğlak kesimine başladı, Kasapların satış fiyatı 50 tl

Mayıs ayı ile birlikte Et kombinelerinin kesim programına aldıkları süt-oğlak kasaplardaki yerini aldı.

Özellikle ehlinin elinden, fırında çayırlısı itibar gördüğü süt-oğlak satışları mübarek Ramazan ile örtüşmesine rağmen satışlar olan ilgi yüksek.

Özellikle Edincik kasaplarının piyasaya sürdüğü süt oğlakları bu sezon etiket fiyatı 50 tl olarak belirlendi.

Oğlak sezonu içinde lokantaların da itibar ettiği süt-oğlağı menüsü KONONAVİRÜS kapsamında lokantaların kapalı olması nedeni ile  kesimlerde önemli sayıda kısıtlamaya gidildiği kaydedildi.

Gönen dağ köyleri, Balya, Yenice, Çan, Biga, Kalkım, Lapseki çevrelerinde mevsime odaklı özel olarak yetiştirilen süt oğlakları, kesime girene dek, annelerinin sağılmadığı biliniyor.

Temizlenmiş ve bütün olarak 8 ila 12 kg arasında değişen büyüklükteki Oğlaklar kasap tezgahında 1/4,  1/2 ve tam olarak satışa sunuluyor.

Özellikle bahar sezonlarında mangal keyfi yaşamak isteyenlerin kalebi üzerine sarraf vitrini gibi hazırlanan Kasap vitrinleri Koronavirüs (Covıd-19) pandemi süreci nedeni ile olumsuz etkilense'de, Ramazan'ın başlaması üzerine iftar ve sahur sofralarının değişmez beklentisi kırmızı et ürünleri yeniden talep gördü.

Kasaplarda Dana kıyma 55 tl, Dana Kuşbaşı 60, Dana Biftek 70, Dana Antrikot 75 lira olurken, Kuzu gerdan 55 tl, Kuzu kol 65 tl, Kuzu but 70 tl, oldu.



Anahtar Kelimeler: Oğlak zamanı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli