Oda harekete geçti.

Oda harekete geçti.

Büyükşehir Trafik Zabıtası şehir içi servis araçlara yol belgesi soruldu.

 

 

Bandırma'da faaliyet gösteren servis otobüslerinin 15 gün içinde güzergâh belgesi almaları noktasında genel bir kontrol yapıldı.

Balıkesir'den gelen Belediye Trafik zabıtası sabah saatlerinde kent girişinde yolları keserek servis otobüslerine güzergâh nakil belgesi denetimi yaptı.

Güzergâh belgesi olmayan servis araçlarına düzenlenen tutanakla süre tanınırken devreye giren Bandırma Şoförler ve Otomobilciler odası, toplu güzergâh belgesi temini için Büyükşehirle anlaşma yaptı.

Yaklaşık 430 aracın güzergâh belgesi bulunmadığı Bandırma'da konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Ali Acar şunları söyledi.

Servis otobüsleri her yıl ilgili belediye tarafından güzergâh servis belgesi alması ve ona göre taşımacılık yapması lazım, bu yıl Büyükşehir olunca belge almakta bazı arkadaşlarımız gecikti. Bazıları fiyat belirsizliğinden dolayı alamadı. Şikâyetlerde büyüyünce bu sabah Büyükşehir Belediyesine bağlı trafik zabıta ekipleri geldi. Şehrin belli noktalarında kontrollerini yaptılar. Tutanaklar tutuldu. En kısa zamanda eksikliklerini tamamlayan servis otobüsleri çalışmalarına devam edecek. Bizde bu konuda üyelerimizi aradık güzergâh belgesi süresi geçenler odamızı arayarak plaka ve telefon bildirsin, bizde görevli ekibi çağıralım belli günler gelinip araba kontrollerini yapıp güzergâh belgesini alsınlar.  Bu konudaki yasa her araç, araçla birlikte Büyükşehir'e gelerek denetimini yaptırır denir ancak bize bağlı 430 tane servis aracı var.  430 aracın Balıkesir'e gidip gelmesi akaryakıt kaybı, kaza riski sıkıntı yaratacağından dolayı, biz bunu odamıza müracaat edilmesi sureti ile yeterli sayıya ulaşılması üzerine Büyükşehir'de başkan veya başkan yardımcıları ile temas kurup müsaade alarak oradan gelen ilgililer araba kontrollerini yapacaklar. Dedi. Başkan Acar bu prosedürün takriben 15 gün içinde olması gerektiğini aksi halde zabıt tanzim edilen araçlara ceza uygulanacağını bildirdi.

 



banban
26.02.2015 11:45:51
bir de sabah sabah işine gitmek için o servise binen insanları düşünüp kadronun tamamını oraya getireymiş zabıta müdürü daha güzel bir uygulama olacaktı 4-5 kişi ile o iş olur mu müdürrrr adamın yoksa yapma

Anahtar Kelimeler: Oda harekete geçti.
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı