Ocaklar sahil düzenlemesinde yeşilin adı yok!

Ocaklar sahil düzenlemesinde yeşilin adı yok!

Ocaklar sahiline otantik görsellik katan Granit kaldırımlar, zakkumlar ve ters dutlar tarih oldu...

Köy'lükten Belediye olmanın bakir olgusunu, otantik bir yapılanma ile turizm hizmetine katılması, 90 lı yıllarda bir çok yerel yönetime örnek proje olarak gösterilmişti.

Gerek İnşaat Mühendisi olan kurucu belediye başkanı Hüseyin Durak'ın özverili tavrı, gerekse partisi DSP'nin iktitar, bölge milletvekili Dr. M. Güven Karahan'ın bakan olması, Ocaklar'ı sahil ve altyapı anlamında birçok belediye'den önce beklentilerine kavuşmasına neden olmuştu.

Büyükşehir statüsü ile değişim rüzgarındaki kazanımları ile kaybettiklerini yan yana koyan Ocaklar'lılar ile tatilciler özellikle modern dünyanın vazgeçilmezi granit parkenin kaldırılıp, meton parke ile örtüşmesi öncelikli eleştiri konusu oldu.

Ocaklar sahilini batı rüzgarlarından kaynaklanan kum fırtınaları ile arasında yeşik perde oluşturan zakkumlar ve ters dutların sökülmesi, tam bir çevre katliamı olarak tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı.

Yeni yollar, yeni düzenlemeler ve adamına göre uygulama;

Bugün çay bahçelerinden, son noktada bulunan IŞIK beach'a kadar gerçekleştirdiğim safaride gördüm ki, Ocaklar sahil düzenlemesi yürüyüş parkuru olma dışında yeni yapılan İstanbul hava limanına benzemiş. Bir tek eksik olan uçak ve halikoplarlerin inmesi için aprol eksik!...

Her çalışma kendi ölçülerinde bir kazanımdır, kaybedilenlere ağlamak yerine yeni yapılanları yaşama katma noktasında verilen çabanın sezon başlamadan bir an önce bitirilmesi ve müslüman hizmetine sunulmasıdır.

Ben bugün bu anlamda devam eden bir çalışma hareketi görmedim. 15 gün sonra sahilleri tatilci ile dolacak Ocaklar'da bu anlamda işmakinelerinin çalışması elbette sözkonusu olmaz. Buda Ocaklar sahil düzenlemesinin başka bahara kalması demektir. Bizden söylemesi.

Ocaklar'daki bu değişim altına bu aneknotumu eklemek benim için bir meslek ahlak zorunluluğu doğurdu.

Nedir bu zorunluluk?

Yaklaşık 6-7 yıl önce Narlı dönüşü Işık Beach'ın önünden girdiğim sahilde seyrederken, Villa Arseven'in önüne geldiğimde zakkumların traşlandığını gördüm. Çıplak gözle benim gördüğüm gibi herkesin görüp eleştiri konusu yaptığı zakkum kıyımı, haklı olarak önce objektif katranımda ardından gazetemiz Manşet'te "çevre katli" olarak gündem buldu.

Bu haberi irdeleyen Erdek belediyesi Villa Arseven'in bulunduğu adreste yaptığı inceleme sonucu günün rayit değeri üzerinden hatırı sayılır bir ceza ile zakkumları traşlayan villa sahiplerine ceza kesti.

Gelinen noktada dün Villa Arseven'in traşladığı zakkumları bugün büyükşehir tümüyle kökledi. O halde Villa Arseven'in işlemiş olduğu "çevre katli" suçu ortadan kalkmış oldu. Ödeyin adamlara kestiğiniz cezayı geri....



Anahtar Kelimeler: Ocaklar sahil düzenlemesinde yeşilin !
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı