Ocaklar 89 yıl sonra kent arşivine kavuştu.

Ocaklar 89 yıl sonra kent arşivine kavuştu.

Ocaklar`lı Emekli Eğitimci Nevzat Varhan`ın 3 yıllık emeği, Ocaklar`ı kitaplaştırdı.

1924 Lozan mübadele göçmen Ocaklar 89 yıl sonra ilk belge dökümanını çıkarttı. Ocaklar doğumlu Emekli Eğitimci Nevzat Varhan`ın uzun çabaları soncu ortaya çıkan Ocaklar belgesel kitabı çok beğenildi.

Grafik tasarımını Birgül Tan`ın yaptığı 112 sayfa Ocaklar kitabına ``Mübadeleden günümüze, Ocaklar beldesi(Gonya)`` kitapçığı ilk etapta 1000 adet basıldı.

39 yıl sonra müdür yardımcılığı yaptığı Ankara, Atatürk lisesinden emekli olmasıyla, özlemini duyduğu doğum büyüdüğü Ocaklar`ı kitaplaştırma noktasında yoğun çaba sarf eden Varhan, Kitabın basımı tamamlanması ile büyük mutluluk duydu.

Evli ve bir çocuk babası olan Nevzat Varhan, Eğitim dünyası içindeki yaşamı süresince kültür ve sanatın birçok yönü ile ilgilenmiş özellikle Karikatür dalında ödüller almış bir kimlik.

Varhan Ocaklar kitapçığının arka yüzü için hazırladığı Karikatür`de ise çizgilerle Ocaklar`ı tanımlamış

Uzun yıllar sonra belde arşivi niteliğindeki 112 sayfa kitap`ta Ocaklar geçmişten dünümüze fotoğraflarla anlatan Varhan, daha eksiklikleri bulunduğunu, notları ve belgeleri biriktirerek ileride yapılacak 2. baskıda ilaveler olacağını müjdeledi.

 

 



Taşkın Örem
27.05.2014 14:25:36
40 yıl önce birlikte çalıştığım Nevzat Varhan`ı bu çalışmasından dolayı kutluyorum.Kitabı görmedim ama fotoların bir kısmı ve bir çizim bile çalışmanın değeri konusunda fikir veriyor.Kutluyorum

Ülkü Önder
8.06.2014 16:12:38
Ankara Atatürk Lisesi`nden arkadaşım olan Nevzat Varhan`ın kültür yaşamımıza sunduğu belgeseli beğeni ve övgüyle karşılıyor ve tebrik ediyorum.Yurdumuzun çeşitli bölgelerindeki yazarlara da örnek olmasını diliyorum.Sağolasın Nevzat Varhan.

  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı