Obezite hastaları şikayet ediyor

Obezite hastaları şikayet ediyor

Obezite ameliyatı için 3.500 lira isteniyor

Vatandaşlar, Balıkesir Devlet Hastanesi´nde, obezite ameliyatı olmak isteyenlerden doku yapıştırıcı malzemesi olarak 3.500 lira istenmesini eleştiriyorlar.

/resimler/2017-8/20/1344052778267.jpg

Konuyla ilgili olarak sosyal medyada paylaşımda bulunan bir vatandaş şunları yazdı:

?Çağımızın hastalığı olarak bilinen obezite illetine yakalanmış biri olarak bu hastalıktan kurtulmak için obezite ameliyatı olmaya karar vermiştim. Sağlık Bakanlığı´mızın, obeziteye karşı yürüttüğü mücadele kapsamında devlet hastanelerinde yapılan ameliyat ameliyatından yararlanmak için Balıkesir Devlet Hastanesi´ne başvurdum. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyata uygun bulunup operasyon için sıra numarası verildi. Bu ameliyat, bugüne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) kaydı bulunan tüm vatandaşlara ücretsiz yapılmaktaydı. Ameliyatlarda kullanılan ve bir nevi doku yapıştırıcısı görevi gören malzemenin teminini artık devletimiz karşılamıyor. Bu ürün, bizim bu ciddi ameliyatı olurken bir nevi yaşam sigortamızdır. Çünkü kesilen midenin dikiş hattında uygulanarak mide sıvısının karın boşluğuna kaçmasını önleyen bu ürün, hasta için hayati önem taşımaktadır ve piyasa değeri bugünkü fiyatlarla 3.500 liradır.

Devlet Hastanelerinde, alt gelir grubu kişilerin bu operasyonları olmayı seçtikleri düşünüldüğünde, bu ücretin, hastalar tarafından karşılanması mümkün değildir.?

Sosyal medyada paylaşımda bulunan vatandaş, aynı sorunla karşı karşıya bulunan obezite hastalarının, durumlarını bildirmek için Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu başta olmak üzere BİMER, CİMER ve Balıkesir Devlet Hastanesi´ne başvurmaları gerektiğine işaret etti.

Vatandaş, başvuru için Balıkesir Devlet Hastanesi´nin (0266)460 40 45, BİMER´in (0312)422 26 67 ve CİMER´in (0312)525 58 31 numaralı faks numaralarını verdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false