Nural, Erdek´i değerlendirdi

Nural, Erdek´i değerlendirdi

Erdek´in eski belediye başkanı Hamit Nural: ?Festivallerin başarısı ilçeyle bütünleşmesine bağlıdır?

Erdek´in eski belediye başkanı Hamit Nural, ?Festivallere ilçede yaşayanlar, turizm sektöründen ekmek yiyenler ve halk destek verirse ilçe kazanır? dedi.

1989´da Erdek Belediyesi´nde başkanlık görevini üstlendikten sonra 1991 yılında Erdek Şenlikleri´ni başlattığına dikkati çeken Nural, şu değerlendirmede bulundu:

?Genç Oyuncular´ın, 1958 yılında, Erdek´te başlattıkları ülkenin ilk tiyatro ve kültür şenliğinden tam 30 yıl sonra yeniden başlattığımız Erdek Şenlikleri 9 yıl sürdü. Bu şenliklerin, Erdek´in turizmine ve tanıtımına büyük katkısı oldu. Festival ve şenlikler, yalnız ilçeye bir sanatçı getirilip konser verdirilmesi anlamına gelmez. Yalnız belediyenin çabaları ile başarılı festival ve şenlikler gerçekleşmez. Bu etkinliklerde ancak herkes elini taşın altına koyarak destek verirse başarıya ulaşılır.?

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde milletin, sandık başında kararını verdiğine dikkati çeken Nural, ?Bunun üzerine yapılacak bir değerlendirmem olamaz. Halkın verdiği karara herkes saygı duyacak? dedi.

HAFTA SONU TUİZMİNİ ÖNEMSEYELİM

Erdek turizminin son durumu ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Nural, şunları söyledi:

?Artık kabul etmek gerekir ki Erdek, bir Bodrum, bir Marmaris değil. Bunu düşünerek de gerçekçi planlamalar yapılmalı. Erdek, hafta sonu turizmine ağırlık vermeli. İstanbul´dan, hafta sonuna tatil için Şile´ye gidenler çok fazla. Erdek, hem Şile´den daha zengin turizm değerlerine sahip, hem de İstanbul´a yaklaşık 2-3 saatlik uzaklıkta. Kuzey Marmara´dan, Güney Marmara´ya ulaşım artık hem çok kolay, hem de 2-3 saatte gerçekleşiyor. Bu durumu artık iyi değerlendirmeliyiz.?

KAPIDAĞ BİZE BAKIYOR

Kapıdağ´ın, turizmde yıllardır Erdek´e, ?beni nasıl görmezsin?? diyerek bakmasına karşın bugüne dek değerlendirilemediğine işaret eden Erdek´in eski belediye başkanı Hamit Nural, şöyle konuştu:

?Erdek, ülkemizin en çok oksijene sahip üç yerinden biri. Her yeri granit kaplı olduğu için geceleri karbondioksit salmıyor. Ayrıca, hava filtresi görevini üstlenen çok sayıda endemik bitkiyi de barındırıyor. Erdek, Ocaklar ve Narlı, en çok oksijen alan bölgeler. Kapıdağ´ı artık görmezlikten gelemeyiz.?

TURİZM, DİSİPLİN İŞİDİR

Turizmde başarının ancak disiplinli ve düzenli planlamalarla gelebileceğinin altını çizen Nural, ?Turizmde kişisel çıkarlar değil, sektörün genel çıkarları önemlidir. Düzenli bir turizm hareketi gerekir? diye konuştu.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Nural değerlendirdi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli