"Niyazi Hoca yalnız değildir!..."

Eğitim Sen ve Sivil toplum örgütü temsilcilerin Erdek Cumhuriyet alanında okunan basın bildirisi ile "sürgün" edilen Niyazi Asil Önal'a destek verdiler

Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu’nda, beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaparken, sosyal medyadaki paylaşımları öne sürülerek Savaştepe’ye atanan Niyazi Asil Önal’ın(NİKO) yeniden Erdek’e dönme sevinci bir gün sürdü. Önal’ın Erdek'e dönüşünü sağlayan atama kararı 24 saatte  iptal edildi.

NE OLMUŞTU?

Erdek’te 23 yıldan beri beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan, son olarak da Nerime Yüksel Ortaokulu’nda beden eğitimi ve bilişim rehber öğretmenliği görevinde bulunurken, 2022 yılının mart ayında, bazı siyasiler tarafından sosyal medya paylaşımları öne sürülerek, Savaştepe’ye sürgün edilen Niyazi Asil Önal, Erdek’teki annesinin rahatsız olup kendisinin bakımına ihtiyacı bulunduğu hakkında rapor aldı. Bu raporu, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Balıkesir Valiliği  onayladı. Buna paralel olarak da, 23 Ağustos 2022’de, Milli Eğitim Bakanlığı, Önal’ın istediği eski okulu Nerime Yüksel Ortaokulu’na atadı. Ancak Önal’ın sevinci kısa sürdü. Bir gün sonra, 24 Ağustos 2022’de, İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Önal’ın annesinin bakıma ihtiyacı olduğu raporunun yönetmeliğe aykırı olduğunun belirtilmesine paralel şekilde, öğretmenin, Erdek’e atanma kararının iptal edildiği kararı bildirildi.

Önal’ın, Savaştepe’den, Erdek’e dönüş atamasının iptali şaşkınlıkla karşılanırken, başta Eğitim sen olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları Niyazi Asil Önal için bugün Erdek Cumhuriyet meydanında bildiri okudu.



Anahtar Kelimeler: "Niyazi yalnız değildir!..."
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı