“Niyazi Dede” yine görevde

“Niyazi Dede” yine görevde

Niyazi Çaylak, 3-4-5. sınıf öğrencilerine verdiği ödüllerle onları sevindirmeyi sürdürüyor.

Niyazi Çaylak, 3-4-5. sınıf öğrencilerine verdiği ödüllerle onları sevindirmeyi sürdürüyor.

İnönü Caddesi üzerinde, “Tuğba Kuruyemiş”in önünde kendisine verilen bir masada, öğrencilere, “çarpım Tablosu”ndan iki soru yönelten 86 yaşındaki Niyazi Çaylak, sorularına yanıt aldığında, onlara ücretsiz olarak kitap, suluk, kalem kutusu ve değişik ödülleri ücretsiz olarak veriyor.

Maaşından arta kalan parayı bu ödülleri almak için harcayan Çaylak, “Çocuklarımıza verdiğim bu ödüller karşısında onları mutlu görmek de benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oluşturuyor. Bu arada onlara Atatürk’ün NUTUK isimli eserini ve Atatürk’ün anılarını anlatan kitapları da armağan etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Bana ‘Niyazi Dede’ diye hitap etmeleri de beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Cumartesi ve pazar günleri dışında, her gün, saat 15.00-18.00 arasında çocukları beklediğini belirten Çaylak, “Halen 86 yaşındayım. Sağlığım elverirse bu işi 90 yaşına kadar sürdürmek istiyorum. Eğer bunu başarırsam, en az bin çocuğu ödüllendirmiş olacağım. Çünkü çocuklar, geleceğimizin en büyük güvencesidir” dedi.

Öğretmenleri, ödül verdiği bu yerde çocukları kendisiyle buluşturmaya davet eden Çaylak, “Çocuklarımızı, ödüllendirmek için yanıma bekliyorum” diye konuştu.

Kurulduğu günden beri Bandırma “Nevakâr Türk Sanat Müziği Topluluğu”nda da yer alan, kendisinin de bir eseri seslendireceği 27 Aralık 2022’deki yılsonu konserinin gelirinin de Şehit Süleymanbey Ortaokulu Okul Aile Birliği’ne verileceğini sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Niyazi görevde
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı