Nede olsa Balıkesir vekili

Nede olsa Balıkesir vekili

Havutça Balıkesir`in Kurtuluş savaşı sembolü Gar`ın satışına ``DUR!...`` dedi



HAVUTÇA BAŞBAKAN`A SORDU: Elde edilecek gelir ne kadardır ki Cumhuriyet'in ve Balıkesir'in Kurtuluş Savaşı'ndaki sembolü Gar binasının içinde yer aldığı arazinin özelleştirilmemesinden daha önemlidir?”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, tarihi gar binasının da içinde bulunduğu arazinin satış yoluyla özelleştirilme programına alınmasını Meclis gündemine taşıdı. Havutça, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde Elde edilecek gelir ne kadardır ki Cumhuriyet'in ve Balıkesir'in Kurtuluş Savaşı'ndaki sembolü Gar binasının içinde yer aldığı arazinin özelleştirilmemesinden daha önemlidir?” diye sordu.

Havutça'nın görüş ve soruları şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

Namık Havutça

Balıkesir Milletvekili

Balıkesir tarihi gar binası ve içinde yer aldığı 3 bin 844 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun tarihi gar binası ile ilgili 25 Haziran 2012 tarihli kararı 18 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete'de gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Balıkesir'deki TCDD arazisinin satış yoluyla özelleştirilmesi planlanıyor. Bu bağlamda;

1-     Balıkesir'deki TCDD arazisinin satış yoluyla özelleştirilmesinin gerekçesi nedir?

2-     Arazi neden özelleştirme programına alındı?

3-     TCDD'nin bu arazisinin satışından elde edilecek gelirle ne yapılması planlanmaktadır? Bu gelirin ne kadar olacağını hakkında bir tahmininiz var mı? Bu gelir Balıkesir için hangi alanda kullanılacak?

4-     Elde edilecek gelir ne kadardır ki Cumhuriyet'in ve Balıkesir'in Kurtuluş Savaşı'ndaki sembolü Gar binasının içinde yer aldığı arazinin özelleştirilmemesinden daha önemlidir?

5-     Bu arazinin ve içerisinde bulunan gar binasının Cumhuriyet tarihinin önemli bir sembolü olmasından hareketle müze yapılması için bir talimatınız olacak mıdır?

6-     Bu arazinin kime satılacağı şimdiden belli midir? Arazinin satışı için Balıkesir'de hangi kurum ve kuruluşların bilgisi, önerisi, görüşü alınmıştır? Balıkesir halkını bu özelleştirmeyle ilgili olarak bilgilendirecek misiniz?”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı