Ne üretici, ne de tüketici memnun

Ne üretici, ne de tüketici memnun

Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Güngör: "Yumurta maliyetine satılıyor"

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında düşen yumurta fiyatları üreticiyi mağdur etti.

Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Recep Güngör, hâlen yumurtanın maliyet fiyatına satıldığına dikkat çekerken, şunları söyledi:

"Şu anda yumurtanın tanesini, KDV dahil, İstanbul´a 19 kuruşa gönderiyoruz. Ülkemizde yumurta üretimi fazlalığı var. Devletin, bu konuda bir politikası bulunmuyor. Bunun yanı sıra dışarıda gezen, uçan-kaçan tavuklarla, her çeşit vergiden uzak yapılan üretim, entegre üretim gerçekleştiren üreticileri, haksız rekabet ile mağdur ediyor."

/resimler/2017-7/21/1300208949622.jpg

Hâlen Bandırma, Edincik ve Karacabey başta olmak üzere 35 üyelerinin bulunduğunu, Erdek´te üretim gerçekleşmediğini belirten Güngör, "Bölge olarak ülkemizin yumurta üretiminin % 3-4´ünü biz karşılıyoruz" dedi.

Bölgemiz yumurta üreticilerinden Mehmet Aytekin de yaptığı açıklamada, üretim planlaması olmadığına dikkat çekerken, "Yaz aylarında yumurta tüketimi azalıyor. En çok ihracat yapılan iki ülke olan Irak ve Suriye´de son siyasi dalgalanmalar da ihracatı olumsuz etkiliyor. Bu nedenle hâlen yumurta, imalat fiyatına satılıyor" diye konuştu.Önder BALIKÇI

/resimler/2017-7/21/1300452543879.jpg



Anahtar Kelimeler: üretici tüketici memnun
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu