Narlı'lı balıkçıların yarım kalan barınak beklentisi

Narlı

SS. Narlı Balıkçılık Kooperatifi bir türlü tamamlanmayan Balıkçı barınağı için harekete geçti.

Erdek, Narlı'da faaliyet gösteren SS. Narlı Balıkçılık kooperatifi sahil beldesi ve çevredeki adalara olan ulaşım bağlantısı nedeni ile yetersiz kalan Balıkçı barınağının, yarım bırakılan müştemilatının tamamlanmasını istiyor.

SS. Narlı Balıkçılık Kooperatifi başkanaı Süleyman Baykal, Bandırma Manşet'e yaptığı açıklamada adalara olan ulaşım ihtiyacı sonucu Balıkçı barınağı ve çevresi güvenlik çemberi içine alınması, GESTAŞ a ve Midye çiftliği teknesine yer ayrılması ardından geriye kalan tek iskelenin koopratif ortaklarına yetersiz kaldığını açıkladı.

Başkan Süleyman Baykal, yaptığı açıklamada bugün itibariyle 35 ortağı bulunan koopratifin, kendi üyelerinin teknelerini bağlamak için yer kalmadığını, bundan 10 yıl önce yapımı tamamlandı diye yarım bırakılıp gidilen barınağın, ek bir iskele ile tamamlanarak hayata geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kooperatif Başkanı Süleyman Baykal, bu anlamda siyasi dinamiklerden destek beklediklerini vurguluyarak, "Milletvekillerimizden bu konuyu DLH Bursa bölge müdürlüğüne taşımalarını, dolayısı ile 10 yıl önce yarım bırakılan Balıkçı Barınağının tamamlanarak hizmete sokulması için bütçeye ödenek konmasının, sağlanmasını istedi.

Başkan Süleyman Baykal'ın bir isteğide sahil güvenlik komutanlığının uygulamalarında köy halkından olan küçük tekne sahiplerinin, kendi, tüketecekleri kadar balık yakalamalarına olanak tanımalarıydı.

Başkan Baykal, uygulamaların çok katı olduğunu, küçük balıkçının kapısının önünde sofrasına taşıyacağı iki balığı yakalama olanağı bırakılmamasının onur kırıcı olduğunu kaydetti.

Baykal, lüx teknelere tanınan balık tutma olanağının, küçük ağ balıkçısı için tanınmamasına anlam veremediklerini söyledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı