Narlı-Tuzla hattı gündemde

Narlı-Tuzla hattı gündemde

Paşalimanı adasının makus tarihini değiştirecek Narlı-Tuzla hattı için Gestaş Genel Müdürü Mahir sevinç olumlu konuştu. "İmkansız değil."

Yaşamsal ritmin en önemli arteri ulaşım, ulaşımda kopan erterler yaşamın her anını etkilediği bir gerçek işte bu anlamda Erdek, Paşalimanı adasında yaşayan 5 yerleşim alanının yerel yöneticileri Paşalimanı Muhtarı Deniz Kıran, Balıklı Muhtarı Nihat Karışık, Tuzla Muhtarı Ramazan Serin, Harmanlı Muhtarı Yılmaz Özsene ve Poyrazlı Muhtarı Kamil Örnekli hafta başı gerçekleştirdikleri Çanakkale ziyaretinde Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç'e Narlı-Tuzla arasındaki güzergah'a küçük bir arabalı tekne tahsiz ederek adanın makuz tarihini değiştirmesi talebinde bulundular.

Yaklaşık 15 dakika süren Narlı-Tuzla hattına konacak 15-20 araçlık küçük bir teknenin yaşanan ulaşım olumsuzluğunu ortadan kaldırmakla kalmayıp, ada'nın yaşamsal ritmine pozatif enerji katacağı ayrıntıları ile anlatıldı.

Gestaş'ın tecrübeli genel müdürü Mahir Sevinç bu anlamdaki taleplerin yerinde ve zorunlu ihtiyaçtan kaynakladığını müşahade ettiklerini, bazı prosedürlerin çözümlenmesi ardından hattın işletmeye açılabileceğini söylemesi Paşalimanı muhtarlarının umutsuzluğunu sona erdirdi.

Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, kendisine yapılan taleplerin doğru tespitlerle hayata geçirilmesi adına fizibilite çalışmalarının yapılması için Gestaş, İskeleler operasyon müdürü Naci Gündoğdu'nunda görüşlerini aldı.

Yapılan şifai görüşmelerde Tuzla-Narlı hattının aktif kılınması adına 2 küçük engel görüldü. İlki Narlı Barınağının tasarruf hakkı DLH tarafından Narlı Balıkçılık kooperatifine verildiği, Kooperatif ile bu anlamda protokol yapılması ve Tuzla'da geminin palamar bağlayabilmesi için iskele rampasında iyileştirme yapılması olarak ön görüldü.

Paşalimanı Muhtarlarının ada için hayati önem arzeden Narlı-Tuzla hattına sefer konması adına verdiği çaba dolayısı ile Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç'in, "zor ama, imkansız değil." yaklaşımı umut oldu.

Gestaş İskeleler Operasyon Müdürü Naci Gündoğan'ın talep'e ilişkin fizibilite çalışmalarını başlatacak olması, en azında bahar'a Narlı-Tuzla arasındaki hattın sefere açılması olarak değerlendirildi.

Paşalimanı Muhtarı Deniz Kıran, Balıklı Muhtarı Nihat Karışık, Tuzla Muhtarı Ramazan Serin, Harmanlı Muhtarı Yılmaz Özsene ve Poyrazlı Muhtarı Kamil Örnekli hafta başı gerçekleştirdikleri Çanakkale ziyaretinde Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç'e GESTAŞ'tan, beklentilerini ilettiler.

Paşalimanı adası, Tuzla Mahallesi anakara'da Narlı'ya en yakın olan uç nokta

Paşalimanı adasında bulunan 5 mahallenin ulaşım arterinde en yakın noktası Narlı iskelesi, Ana kara'dan Narlı'ya gelen araçlar tekneler ile 15 dakikada Tuzla'ya geçebiliyor.

 



Sefer akin
10.09.2020 19:04:09
Cok ccok herekli yapilmali Pasalimani adasini canlsmdifit

Anahtar Kelimeler: Narlı-Tuzla hattı gündemde
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı