Narlı Muhtarı Burhan Çandar "Gemi midye tuttu"

Narlı Muhtarı Burhan Çandar

batan Pasha isimli geminin 710 günden bu yana çıkartılmaması Narlı halkının tepkisini çekiyor.

Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi iskelesine bağlı iken batan Pasha isimli geminin 710 günden bu yana çıkartılmaması Narlı halkının tepkisini çekiyor.

/resimler/2015-8/20/1057197857707.jpg

Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandar, Eylül´ün 14´ünde tam iki yıl olacak. Hala gemi çıkartılıp parçalama işlemleri tamamlanamadı. Turizm ve balıkçılık ile uğraşıyoruz. Burası bölge balıkçılarının çıkış noktası gırgırlar yanaşamıyor ve esnafta gırgırlarda çalışan tayfaların alıverişlerinden istifade edemiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ama bu gemi buradan ya çıkacak, ya çıkacak.´´ Firmanın bir arpa boyu ilerleyemediğini de bildiren Muhtar Çandal,  Gemi ekonomimize büyük zarar verdi. Bu gemiyi bu teşkilatla çıkaramazlar. Çuval balonlarla bilinçsizce gemi yüzdürmeye çalışıyorlar. Gemi´nin midye tuttuğunu da AA muhabirine bildiren Muhtar Çandal, ?´ Yaşam mahalli çalışmalar sonunda su yüzüne çıktı, Ancak geminin tamamı midye tuttu. Midyeler deniz içersinde temizlenmezse her yer leş gibi kokar. Şirket elemanlarının çekiç bile yok ellerinde sandal çıkarmıyorsun ki 500 tonluk saç gemi yüzdüreceksin.

/resimler/2015-8/20/1057564420866.jpg

Narlı Mahallesi´nde esnaflık yapan balıkçı Bahriye Geçengül,  ve köy halkından Metin Gezgin ?´İki yıla yakın bir zamandır bu gemi burada. Balıkçı köyüyüz geçimimiz hem balıktan hem de balıkçı tayfalarından balık mevsiminde bu iskeleye 15 gırgır yanaşıyor, gazino kazanıyor, bakkal, kasap, fırın kazanıyor herkes bir şeyler kazanıyor. Aynı zamanda tehlike de saçıyor çocuklar burada yüzmek istiyorlar.´´diye sitemde bulunuyorlar.
Marmara Adası açıklarında Eylül 2013 ayında yük kayması nedeniyle batma tehlikesi yaşayan Pasha isimli kuru yük gemisi Narlı İskelesine bağlandı. İskeleye bağlandıktan sonra limanda batan geminin 30 aydır çıkartılmamasına Narlı halkı ve balıkçılar tepki gösteriyor.
İzmit Limanı`ndan Eylül 2013 tarihinde aldığı içinde elektronik eşya olan 5 konteynır ve 450 ton sunta yükünü Lübnan ve Mısır`a götürmek için yola çıkan Pasha adlı kuru yük gemisi, Marmara Adasının 3 mil açığında, yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Erdek`in Narlı Mahallesi iskelesine çekilen Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki gemi kısa süre sonra limanda battı. Gövdesi yarı yarıya su üstünde kalan gemi dört ay önce çıkan şiddetli lodos fırtınası nedeniyle tamamen sulara gömüldü ve sadece baş tarafından küçük bir bölüm su üstünde kaldı. Batan geminin 2 yıla yakın bir zamandır çıkartılmaması, Narlı`da geçimini balıkçılıkla karşılayanları zor durumda bıraktı. Ahmet PESEN

/resimler/2015-8/20/1058144108651.jpg

 

 

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli