Müzeler Haftası ?Midas´ın Kulakları? ile kutlandı

Müzeler Haftası ?Midas´ın Kulakları? ile kutlandı

Bandırma Müzesi Daskyleion ve Kyzikos yapıtları ağırlıklı

Bandırma´da ?18-24 Mayıs Müzeler Haftası? etkinliklerle kutlandı. Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları gösterisi, yine aynı okulun anaokulu öğrencileri ?Midas´ın Kulakları? isimli tiyatro oyununu sergilediler. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi dans topluluğu da Latin danslarıyla etkinlikte yer aldı.

Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?Küçük Arkeologlar İş Başında? projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı´ndan ?Batı Marmara Bölgesi, bölgesel yenilikçilik beratı? alındığını hatırlatarak Bandırma Müzesi´nde ziyaretçi sayısını artırdıklarını belirtti. Yazar, ?Geçen yıl da bu töreni yapmıştık. Müzelerin vatandaşlar tarafından ziyaret edilmesi bizim için çok önemli. Geçen yıl kendimize müzemizin ziyaretçi sayısını iki katına çıkarma hedefini koymuştuk. Önemli bir başarı sağladık, muhtarlarımızla iş birliği yaptık. Özellikle kadın ziyaretçi konusunda ciddi bir artış oldu. Yine de bunu yeterli bulmuyorum. Basınımızdan da bu konuda destek bekliyoruz.? dedi. ?Küçük Arkeologlar? isimli projeye destek verenlere de teşekkür eden Yazar, ? Bu proje finallere kaldı ve sayın bakanımız tarafından da bize bir plâket takdim edildi. Personelimizi kutluyorum. Amacımız çok sayıda insanın müzemizi ziyaret etmesidir? diye konuştu. Hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından ?Daskyleion kazısı buluntuları geçici sergisi? açıldı. Törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın yanı sıra Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı ile Bandırmalılar katıldı.

        MÜZEDE AĞIRLIK DASKYLEİON VE KYZİKOS YAPITLARINDA

2002 yılında açılan Bandırma Müzesi´ndeki yapıtların önemli bir bölümünü Bandırmaya bağlı Ergili Mahallesi´nde bulunan Daskyleion ve Erdek sınırları içinde yer alan Kyzikos´tan çıkarılan arkeolojik yapıtlar oluşturuyor.

Müze binasının yetersiz kalması nedeniyle birçok yapıt, teşhir edilemeyerek depolarda bekletiliyor. Önder BALIKÇI



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli