Mutlu`dan, mutsuz veda

Mutlu`dan, mutsuz veda

CHP`nin 7 aday adayından bir olan Emekli Öğretmen Gültekin Mutlu`dan imalı çekilme!...

CHP`de uzun soluklu aday adaylı maratorunda ilk nefesi tükenen emekli öğretmen Gültekin Mutlu oldu.

Kendi yorumlamasına göre adil bir yarış olmadığı kanısına varan Mutlu, imalı çekilme kararında kendi konumunda gördüğü başka bir aday adayı Selim Panç lehine destek açıklaması yaptı.

Siyaset arenasında aday adaylığı açıklaması kadar istifa açıklamasıda kişisel bir tasarruf olmasına karşın, yarıştan çekilirken yapılan sitemli açıklamalar CHP kulislerinde karşılık bulmadı.

Bir çok CHP li, erken yarışın ve aday çokluğunun partiye avantaj kazandırdığı görüşünde birleşirken, adaylıktan çekilme tasarrufunu kullanan isimlerin veda ederken gemileri yakmak istemesine siyasi tecrübesizliğe bağlandı.

CHP kulisleri Mutlu`nun imalı çekilmesi karşısında ``Mektup`un okunması`` anlamının karşılığını bulduğu belirtilirken, Mutlu`nun destek verdiği adayın aday yoklamasında gerekli sayısal çoğunluğu bulamadığı takdirse söyleminin ne olacağını şimdiden düşünmesi gerektiği ifade edildi.

CHP Kulisleri siyaset arenasında ``Dolgu malzemesi`` olarak nitelenen sanal adaylıkların partiye hiçbir şekilde zarar vermesinin sözkonusu olmadığı gibi demokratik temayüllerin uygulanmasındaki kararlılık göstergesi olarak tanımlandı. 




  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı