Müsilaj anlatmaktan dillerinde tüy bitti

Müsilaj anlatmaktan dillerinde tüy bitti

Erdek’li turizm işletmeleri telefon ile yapılan rezervasyonlarda tüm zamanını Müsilaj’ın olmadığını anlatmakla geçiriyor.

            Erdek’li turizm işletmeleri telefon ile yapılan rezervasyonlarda tüm zamanını Müsilaj’ın olmadığını anlatmakla geçiriyor.

Ulusal medya grupları Marmara’daki Müsilaj olumsuzluğunu dillerine dolayınca haklı olarak Erdek ve çevresi adına yapılan birçok rezervasyon iptal edildi. Bu anlamda güçlü bir savunması olmayan Erdek’li turizmciler herkes gibi televizyonlara odaklanıp, aleyh’te yorumları izleyip, zamanlarını ahla, vahla geçirirken tatilcilerin %50 si rezervasyonu Ege ve Akdeniz’e aktardı.

Özellikle İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya çevreleri için düşünülen kısa süreli tatiller için aranan Erdek işletmeleri rezervasyondan çok körfezde Müsilaj bulunmadığı yönünde dert anlatmakla zaman harcıyor.

Erdek’li birçok işletmeci kendi işletmeleri önündeki plajdan aldıkları görüntü ile günde 3 kez paylaşımda bulunup “Salya ve Müsilaj yok” demelerine karşın rezervasyonlar yine aynı sorulara yanıt aramaktan imtina etmiyor.

Erdek sahillerinin en müstesna plajlarından Düzler bölgesinde faaliyet gösteren MYSİA Beach & Çadır Camping işletmecisi Hüseyin Çalışkan “Ne yapacağımızı şaşırdık insanları inandırmakta güçlük çekiyoruz, telefon ile arayan tatilciler ısrarla bizden “müsilaj var” dememizi bekliyor oysa plajlarımızda denizin temizliği inanılmayacak şekilde pırıl, pırıl.”dedi.

Yaşanan salya olumsuzluğu, buna dayalı olarak ulusal medya’nın Marmara’nın her köşesini aynı kalıba sokarak karamsar olması Erdekli turizmcilerin inandırıcılığı bir türlü kabullenilmiyor.



Anahtar Kelimeler: Müsilaj anlatmaktan dillerinde bitti
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı