Muhtarlık makamına oturdu

Muhtarlık makamına oturdu

23 Nisan geleneği, Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarlığında sürdü. 8 Yaşındaki Elvin Kuzgunkaya, Muhtar Nur Hancıoğlu'nun koltuğuna oturup 23 Nisan mesajı verdi.

Okulların kapalı olması, Pandemi dolayısı ile sokağa çıkma kapsamında bir gün önce kutlanan 23 Nisan Etkinlikleri, bir günde olsa çocukları gönül dolusu özgürlük yaşayıp, büyüklerin sözsahibi olduğu makamlarda söz sahibi olmalarını sağladı.

Cumhuriyet ve demekrasi fazileti olan özgürlüğün tanımı 101 yıldır olduğu gibi bu yılda doyasına yaşandığı adreslerden birisi Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarlığı oldu.

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Muhtarlığını bayraklarla donatıp mahallenin çocuklarını ağırlayan Muhtar Nur Demir Hancıoğlu, şeçitli armağanlar dağıtmanın ötesinde, makamını'da Cumhuriyet ilköğretin okulu öğrencisi 8 yaşındaki Elvin Kuzgunkaya'ya teslim etti.

Haydarçavuş Mahallesi Muhtarlık Makamına oturan Elnin Kuzgunkaya, sanki bir anda büyüdü ve kameralara verdiği mesaj ile kendisini izleyenlerin "Büyümüş'te küçülmüş" demesine neden oldu.

Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarı ve Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu, çocuk Muhtar Elvan Kuzgunkaya'yı tebrik ettikten sonra yaptığı açıklamada demokrasinin faziletinim kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: Muhtarlık makamına oturdu
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı