Muhtarlar Partili olmamalı

Muhtarlar Partili olmamalı

Makale/Önder BALIKÇI        

Doğup büyüdüğüm, yaşamımı sürdürdüğüm Bandırma`da, geçtiğimiz günlerde baştaMuhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kocabıyık ve Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmezolmak üzere 10`a yakın köy muhtarı, AKP`ye üye oldu. Bunlar arasında, 12 Haziran 2011seçiminde, CHP Balıkesir Milletvekilliği aday listesinde birinci sırada yer alan NamıkHavutça`nın köyü olan Musakça`nın Muhtarı Ali Bayman da bulunuyor.

Siyasi bir kimliği bulunmaması ve köylerindeki tüm vatandaşları kucaklaması gerekenmuhtarların, herhangi bir siyasi partiye kayıt yaptırmalarını onaylamak olanaksız. Çünkümuhtarlar, seçimlere girip, göreve getirilirken, herhangi bir partiye bağlı bulunmuyorlar. Bunedenle de, göreve geldiklerinde, çeşitli partilere sempati duyan tüm köy halkını temsilediyorlar. Yani, hangi partiye sempati duyarlarsa duysunlar, bir partiye bağlılıklarını resmenilân etmeleri son derece yanlış olduğu gibi köy yönetiminde önemli zorluklar yaratacağı, hattavatandaşlar ile aralarında bir sürtüşmeye yol açabileceği bir gerçek.

Üstelik, seçimlere kısa bir süre kala köy muhtarlarının, köy halkına mesaj verircesinebir partiye törenle üye olmaları, akıllara çeşitli sorular da getiriyor, aynı z amanda. Başta tümmuhtarların bağlı bulunduğu Muhtarlar Derneği Başkanı olmak üzere bir partiye üyeolduklarını bir törenle duyuran muhtarlar, buna neden gerek duymuşlardır? Bu işten çıkarlarıveya beklentileri nedir? Diyelim ki, herhangi bir iktidar değişikliğinde, sevgili muhtarlarımız,bu kez yeni iktidar partisinin mi yolunu tutacaklardır?

Seçimlerin çok yaklaştığı bir dönemde, muhtarlara, çeşitli beklentilerle bir partininbayrağını taşımak yerine tarafsız olmak yakışır. Ama eğer mutlaka politik yaşamda bulunmakistiyorlarsa, muhtarlık görevinden istifa ederler, olur biter!



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı