Muhtarlar günü kutlandı

Muhtarlar günü kutlandı

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Hancıoğlu: “Yeni bir muhtarlar kanunu çıkmalı”

19 Ekim Muhtarlar Günü Bandırma’da da kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunma törenine Kaymakam Engin Aksakal ve Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube temsilcisi Hüseyin Kocabıyık yaptı. Kocabıyık, kapılarını kendilerine her zaman açık tutan kaymakam ve belediye başkanının yanı sıra daire müdürlerine teşekkür ettikten sonra “Buradan köy muhtarlarımıza da seslenmek istiyorum. Zaman çabuk geçiyor. Sakın işlerinizi ihmal etmeyin. Bu arada tarım ve çiftçiliği de ikinci plana atmayın” dedi.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu da konuşmasına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiğine vurgu yaparak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muhtarlar, demokrasinin temel taşlarıdır. Bu günü 2015 yılından beri kutluyoruz. Yeni bir muhtarlık kanunu yapılması öncelikli dileğimizdir. Yine 5390 sayılı yerel yönetimler yasasında değişiklik yapılarak belediye meclisleri ve ihtisas komisyonlarında hak sahibi olmayı istiyoruz. Muhtarlık seçimleri öncesinde adaylarda muhtarlık kriterleri belirlenmesi, muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlerden ayrılmamasını, seçimle gelen muhtarlara yeşil pasaport verilmesini bekliyoruz.”

Programın ikinci bölümünde ise Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun tarafından Erdek’e bağlı Tatlısu Mahallesi’ndeki yeni yapılan belediye tesislerinde,  protokol ve muhtarlara bir kahvaltı verildi.

Belediye Başkanı Tolga Tosun:” 2,5 yılın 1,5 yılı (Kovid-19)  ile mücadele ederek geçti.

Belediye Başkanı Tolga Tosun burada muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada yaklaşık 2,5 yılı beraber tamamladıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “ 2,5 yılın 1,5 yılı Kovid-19) ile mücadele ederek geçti. Gerçekten hepiniz çok özverili ve iyi çalışmalar gösterdiniz. Özellikle kaymakamlığımızda, belediyemizde kendi mahallenizdeki hemşerilerinizle beraber özverili bir şeklide çalışmalar gerçekleştirdik. Bandırma 200 bine yaklaşan nüfusuyla büyüyen gelişen bir kent, İhtiyaçları çok fazla, sıkıntıları çok fazla belli bir bütçemiz var, belli bir bütçeyle yönetmeye çalışıyoruz. Mahallelerimizin eksiklerini biliyoruz, sürekli sizlerle beraberiz. Olabildiği kadar bir arada olmaya çalışıyoruz. Eksiklerimizi gidermeye alışıyoruz” dedi.

Kaymakam Aksakal: “ Hepimizin amacı, gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızın yerel yönetimlerimizin, meclis üyelerimizin, ilçe başkanlıklarımızın ve mahalle muhtarlıklarımız tümümüzün amacı vatandaşlarımıza gerek kırsal kesimde, gerekse ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini en verimli ve sağlıklı şekilde sürdürülebilir şekilde sunmak."

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’da muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada muhtarların gününü kutlayarak, kendilerine sağlık ve sıhhatler diledi.

Muhtarlar gününü 2015 yılından beri her yıl kutluyoruz. Muhtarlarımızın görevine binaen bunu ifa etmeye çalışıyoruz. Gerek köy muhtarlığı, gerekse mahalle muhtarlığı bizim yönetim sistemimizde son derece önem arz eden en uç noktadaki kırsal kesimden, merkez ilçemizin, merkez mahallelerinin en kılcal damarlarındaki sorunlarını ihtiyaçlarını orada yaşayan vatandaşlarımızın, ihtiyaç duyduğu beklenti duyduğu şeyleri, ilgili mercilere aktarma bakımından çok önem arz eden makam mevki açıkçası. Sonuçta hepimizin amacı gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızın yerel yönetimlerimizin, meclis üyelerimizin, ilçe başkanlıklarımızın ve mahalle muhtarlıklarımız tümümüzün amacı vatandaşlarımıza gerek kırsal kesimde, gerekse ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini en verimli ve sağlıklı şekilde sürdürülebilir şekilde sunmak. “dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanlığı tarafından muhtarlara hediyeler verildi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar kutlandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı