Muhtarlar çıtayı yüksek tuttu.

Muhtarlar çıtayı yüksek tuttu.

Bandırma Muhtarlar Derneği Grand Asya´da düzenledikleri İftar ile bir araya geldiler.

 

Nur Hancıoğlu, başkanlığında kurumsal çalışmalarını tamamlayan Bandırma Muhatlar derneği Ramazan dolayısı ile Grand Asya otel´de iftar verdi.

/resimler/2015-7/10/0113260284852.jpg

Grand Asya´nın muhteşem Bandırma Manzarasındaki iftarında CHP Milletvekili Ahmet Akın, Bndırma Belediye önceki Başkanı Sedat Pekel, CHP ilçe Başkanı Hüseyin Çeri, MHP İlçe Başkan yardımcısı Bircan Turhan, Kadın Kolları Başkanı Gülgün Duman, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Murat Yılık, Kent Konseyi Başkanı A. Levent Coşkun, THK Başkanı Varol Memişler, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, Müftülük temsilcileri ve İlçe Nüfus müdür vekili yanı sıra Dernek üyesi muhtarlar katıldı.

/resimler/2015-7/10/0120279980693.jpg

Muhtarlar derneği Başkanı ve Haydarçavuş mahallesi Muhtarı Nur Hancıoğlu, 30 Mart Mahalli seçimlerde muhtarlığı devir aldığı 36 yıllık Muhtar Hayrettin Karacan´ı onur konuğu olarak davet ettiği iftarda şükran plaketi ile taltif etti.

Başkan Hancıoğlu, Bandırma da en uzun soluklu Muhtarlık görevi yapan Hayrettin Karacan´ın Bandırma´da ilk, Türkiye de ise çok az meslektaşlarına nasip olan 36 yıl gibi çok uzun bir süre Muhtarlık yapmış olmasının onur ve gurur vesilesi olduğunu söyledi.

/resimler/2015-7/10/0122268264195.jpg

Geniş katılımlı iftarda söz alan Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarı ve Bandırma Muhtarlar derneği Başkanı Nur Hancıoğlu;

"Sayın konuklar, değerli misafirler, Demokrasimizin mihenk taşları muhtar arkadaşlarım...  Sevgili basın emekçileri... "

"Bandırma´da ilk kez kurumsal yapılaşma sürecini tamamlayan Bandırma Muhtarlar derneğinin geleneksel olarak her sene yapmayı planladığımız iftar yemeğinin ilkine hoş geldiniz? "

"Bandırma Muhtarlar derneği 10-026-023 kütük numarası ile  kurumsal kimlik çatısı altında, 15 EKİM 2014 tarihinde 11 mahalle muhtarımızın bir araya gelmesi sonucunda kurulmuştur. "

"Her geçen gün aramıza katılan yeni muhtar arkadaşlarımızla gücümüze güç katıyoruz. Bandırma Muhtarlar Derneği Türkiye de,  40 bin üyesi olan TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYONU  üyedir. "

"Konfederasyonumuz 7 Bölge federasyonundan oluşmaktadır. Tüm muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümdeki temsilcileri olarak mahalle ve sokağındaki insanının huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Bu noktada yeni büyükşehir düzenlemesi ile gerek halkımızın, gerekse temsilciliğini üstlenen Muhtar arkadaşlarımın beklentisi artmıştır. Köy tüzel kişiliğinden, mahalle statüsüne geçen mahallelerimiz ile, beldelik vasfını yitirmiş beldelerimizin yanı sıra kent merkezinde hızla büyüyüp yeni iskan alanları oluşan Bandırmamızın yol-su- elektrik-ulaşım ve güvenlik gibi beklentiler artmıştır. İşte bu noktada yeni Bandırmamızı Dedeobası´n dan, Misakça´sına, Sahil Yenice´sinden- Gölyaka´sına, Karaçalılık´tan Yeni Yenice´ye uzanan arterde ihtiyaç ve beklentileri artmıştır."

 "Bu beklentileri Bandırma Muhtarlar Derneği bünyesinde, önceliklerine göre, doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.  Bandırma Muhtarları´nın kendi adına değil, temsil ettikleri mahalle sakinleri adına yetkili makamlarınıza taşıdıkları sorunların çözümüne olan katkılarınızdan dolayı herkese sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum."

"Bu beraberliğimiz saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde devam ettiği sürece güzel Bandırmamızda gelecek adına kaygılarımızı ortadan kaldıran güzel hizmetler göreceğimize olan inancım tamdır."

"Bütün arkadaşlarımız bizim için eşit mesafededir. Tüm arkadaşlarımızın beklentisi bizim beklentimizdir.  Ben bu güzel gecede daha fazla sözü uzatmadan Ramazan ayımızın da hayırlı uğurlu olmasını diler; bayrama aynı neşe, aynı kıvanç, aynı his ve heyecan, mutluluk içerisinde ulaşmamızı temenni ediyorum."

" Tertip ettiğimiz bu iftar yemeğinden dolayı derneğimiz ve üyelerine; katılımlarınızdan dolayı sizlere  teşekkür ederim;. Sevgili konuklar, Değerli muhtar arkadaşlarım.  Gecemizde bir  onur ödülümüz olacaktır. Ödülümüzün sahibi  ise Bandırma´da Muhtarlık mesleğinin duayeni 36 yıl aralıksız Haydarçavuş mahallesi muhtarlığı görevini sürdürerek namını Türkiye Muhtarlar federasyonuna taşıyan değerli büyüğüm Hayrettin Karacan´a olacaktır." dedi.

/resimler/2015-7/10/0123160140332.jpg

Başkan Nur Hancıoğlu´nun konuşması ardından duayen Muhtar Hayrettin Karacan´ın  şükran plaketini veren Milletvekili Ahmet Akın ise;

 "Sevgili Muhtarlarım... Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum..."

"Hepinizin şimdiden ramazan Bayramınızı kutluyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur. Sizlerin hepinizin sıkıntılarını adaylığım süresince her yerde söyledim. İnanın biz ve partimiz olarak hepimiz Muhtarlarımızın sonuna kadar yanındayız. Demokrasinin ilk başlangıç yerinde, her türlü meşakkati çileyi çeken sizlersiniz."

"Yetkiniz yok,  yetkinizin karşılığında paranız yok, elektriğinizi her şeyinizi kendi cebinizden ödüyorsunuz, biz bu düzene dur! demek için çok çalıştık buraya kadar getirdik bakalım şimdi eğer hükümet içinde olursak yine yolumuza devam edeceğiz. Olamazsak ben bunun mücadelesini yine sonuna kadar vereceğimden partim adına söz veriyorum."

"Sevgili Başkanım ne güzel böyle bir organizasyon yaptı. Bizi bir araya getirdi. Bu arada sizlere şunu söylemek istiyorum. Ben bütün muhtarlarıma mesaj yolladım. TBMM de benim oda numaram 1059 24 saat hizmetinizdeyim. Emrinizdeyim."

"Ben biliyorum ki Balıkesir´e hizmet te, Balıkesir´e hizmet te Muhtarlardan geçiyor. Bende bir vekil olarak, asil´de siz olarak 24 saat hizmetinizdeyim. " dedi.

/resimler/2015-7/10/0123548578450.jpg



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı