Muhtar,"Kuşcenneti yakınında, çok amaçlı tesisler hayal ediyoruz"

Muhtar,

Kuşcenneti Mahallesi Muhtarı Murat Özgenç -Kuşcennetimizi daha temiz, daha korunaklı, kuşlarımız için daha güvenli bir hale getirmemiz gerekiyor.

31 Mart 2019´da seçilerek göreve başlayan Kuşcenneti Mahallesi Muhtarı Murat Özgenç. Kuşcenneti Milli Parkı´nda gazetecilere mahalle de yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Manyas Gölü´ndeki kirliliği kınadı.

/resimler/2019-6/14/2112064926662.jpg

Özgenç şunları aktardı:

?Mahallemizin sınırları içinde bulunan doğal parkta bulunuyoruz. Burası bir koruma alanı, yaklaşık 250 kuşun yılın belli bölümlerinde geldiği koruma kapsamında olan bir yer ama maalesef son yıllarda özellikle Manyas Gölü´nde giderek artan bir kirlilik söz konusu.

/resimler/2019-6/14/2112441177061.jpg

Bunun da başlıca sebebi, milli parkımızın içinden geçen derenin çok kirli akması. Biz göreve yeni geldik. Bu konuyla ilgili hassasiyetimiz çok fazla. Komşu mahallemiz Doğruca köyü ile birlikte kirlilik konusunda girişimlere başladık. Bununla ilgili önce görüşmeler daha sonra yasal yollara başvurup, bu dereyi ıslah edip, temiz akmasını sağlamalıyız. Bu parkın ve gölün korunmasını istiyorsak, başta bu derenin kesinlikle temizlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz. Kamuoyu oluşturmak, gerekirse yasal yollara başvurmak gibi.

/resimler/2019-6/14/2113074458733.jpg

Buraya gelenlerin sosyal tesis anlamında faydalanmaları burasının doğal alan kuşların yaşam alanı olduğu için, burada insanların piknik, restoran cafe gibi aktivitelerini ihtiyaçlarını gerçekleştirebilecekleri bir ortam yok. Bizde bunu hemen Kuşcenneti Milli Parkın´ın yanında olan mahallemizin göl kıyısında bunları yavaş yavaş, sağlamak istiyoruz. İnsanlar buraya geldiklerinde dinlenebilsinler, ihtiyaçlarını karşılayabilsinler, gerekirse spor yapsınlar,  gölün kıyısında yürüsünler. Hatta ve hatta gölde tekne turu yapsınlar. Burada çok amaçlı tesis hayal ediyoruz. Bununla da ilgili gerekli girişimlerimiz var. Gerek Balıkesir Büyükşehir gerekse Bandırma Belediyemizden destek bekliyoruz. Kısacası, köy yönetimi ile park yönetimi bir entegre olup çalışıp, buraya gelen turistlerimize, kuşları gördükten önce ve sonra da göl kıyısında dinlenerek, belki de konaklayarak buradan ayrılmalarını sağlayacağız. Burada insanlar geliyor gördükleri şey çok kısıtlı. Biz bu imkânları daha genişletmek istiyoruz. Özellikle gölün nimetlerinden, göl ürünlerinden faydalansınlar istiyoruz. Kısacası Kuşcenneti Milli Parkımıza yurt içi yurt dışından herkesi bekliyoruz. Geldiklerinde buradan memnun ayrılmaları için o şu anda eksik olan kısımları tamamlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız, ama ilk önce Kuşcennetimizi daha temiz, daha korunaklı, kuşlarımızı için daha güvenli bir hale getirmemiz gerekiyor. Ahmet PESEN

/resimler/2019-6/14/2113297428112.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli