Muhacirler örgütlendi.

Muhacirler örgütlendi.

Edremit ve bölgesinde yaşayan Muhacirler dernek çatısı altında bir araya geldi.




__________________/ Enver DOLGUN / EDREMİT

 Edremit te "Edremit Körfezi Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" kuruldu.
Dernek Başkan Yardımcısı
Erkan Moran, "Ezilen toplum değil, bilgili toplum yetiştirmek içingençlerimiz okutmak amacı ile bu derneği kurduk" dedi.

Edremit ilçesinde çocukların çok daha iyi eğitim almalarıamacı ile "Edremit Körfezi Muhacirleri Yardımlaşma ve DayanışmaDerneği" kuruldu.

Edremit Toksözler Pasajı içerisindeki kiraladıkları yerde çalışmalarını sürdüren Edremit Körfezi Muhacirleri Yardımlaşma veDayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Erkan Moran, Edremit`e ve bölgeye muhacir olarak gelen, göçmenlerin çocuklarının eğitimlerine sahip çıkmak amacı ile bu derneği kurduklarını açıkladı.

"Devlet bize odun, kömür ve para değil, sanat öğretsin ve eğitimimize katkı versin. Bilgili, çağdaş gençler yetiştirilmemize, kadın ve kızlarımıza Halk Eğitim Merkezi katkıları ile meslek sahibi yapılmasını istiyoruz" diyen Dernek Başkan Yardımcısı Erkan Moran, "Ezilen toplum değil, bilgili toplum yetiştirmek için gençlerimiz okutmak amacı ile bu derneği kurduk. Gençlerimizi, kadınlarımızı ve kızlarımızı eğitmek için paneller ve konferanslar düzenleyerek eğitimeönem vereceğiz" dedi.

Osmanlı Devletinin son yıllarında Osmanlı - Rus Savaşı (93 Harbi), Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı sonrası mübadele ile göç etmek zorunda kalıp Türkiye`ye gelen göçmenlerin eğitim sorunları çözmek ve bir çatı altında toplanmak amacıyla kurulan Edremit Körfezi Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurularak ilk geçici yönetim oluşturuldu.

Edremit Körfezi Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçici Başkanı Fatih Yönyül, Başkan Yardımcısı Erkan Moran, Sekreter Murat Turan, Denetmen İzzet Karabulut, Muhasip Üye Niyazi Mete, Üye olarak Recep Çelik ve Şener Öktem`den oluştu.















Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli