Müftülük´ten dolu dolu Mevlit Kandili

Müftülük´ten dolu dolu Mevlit Kandili

Bandırma Müftülüğü, Mevlit Kandili nedeni ile bir dizi etkinlik gerçekleştirip gençlerle buluştu.

 

Bandırma Müftülüğü 22 Aralık, Hz. Peygamber (S.S) Efendimizin doğum günü münasebeti ile hazırladığı bir dizi etkinlikte gençler ve aileler ile birlikte oldu.

Bandırma Müftülüğü aynı hafta içinde kutlanan ?Camilerimiz ve Gençlik? etkinlikleri kapsamında Üniversite öğrencileri ile Eken Prestij otel Balo salonunda başlayan kahvaltı sohbeti, Barış Manço Kültür Merkezinde ?Mevlit Kandili Konferansı? 22 Aralık gecesi tüm Camilerde okunan Mevlit´in ardından yine Barış Manço Kültür Merkezinde ?Namaz? isimli tiyatro gösterisi ve etkinlikleri perçinleyen Kristal Gazino´da gençlerle Mevlit Kandili İftar buluşması ile noktalandı.

Bandırma Müftüsü Hacı Süleyman Küçük, Diyanet Vakfı ve İlçe Müftülüğü olarak, Din görevlileri ile birlikte hayata geçirdiği etkinliklere gençlerin katılımı noktasında hassasiyet gösterirken, tüm organizasyonlarda gençler ve aileler ile tek tek ilgilenerek dert ve tasaların paylaşılarak azalacağı, sevgi ve hoşgörünün de paylaşarak çoğalacağı bir dünyada yaşamanın gençlere verilen değerle önem kazanacağını vurguladı.

Müftü Süleyman Küçük, Üniversite gençliği ile Eken Otel´de gerçekleştirdiği kahvaltılı buluşmada her türlü dertleri için Bandırma Müftülüğünün 24 saat aranabileceğini kaydetti.

Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen ?Mevlit Kandili? konferansında ise ailelere seslenerek sevgi ve hoşgörülerin çoğaltılarak daha fazla hisseti yata itibar edilmesi gerektiğini söyledi.

22 Aralık Mevlit Kandili programı içinde tüm camilerde okunan Mevlit-i Şerif´te insanlık aleminin bütünlüğüne değinen Müftü Süleyman Küçük, asıl değer olanın insan olduğunu, sevgi ve hoşgörü paylaşımında din dil ırk ve mezhep ayrıcalığı olmadığını söyledi.

Bandırma Müftülüğü ´nün etkinlikleri 23 Aralık´ta da sürdü.

Barış Manço Kültür Merkezinde sahneye konulan ? Namaz? isimli tiyatro gösterisi, her iki matinede de dolu dolu izlenmesi, aynı Tiyatro´nun önümüzdeki günlerde sahneye koyacağı ?Seyit Onbaşı? oyunu içinde takvim oluşturdu.

Bandırma Müftüsü Hacı Süleyman Küçük başarılı tiyatrocuları kutlayarak kendilerini çiçek ve plaketle taltif ederken inanca olan eğilimin sanatla bütünleşmesini takdirle karşıladığını söyledi.

Bandırma Müftülüğü ve Diyanet Vakfı´nın Camiler ve Gençlik haftası ile birlikte kutlandığı Mevlit kandili etkinlikleri, Mevlit Kandili orucu olan Üniversite gençliği ile Kristal Gazinoda gerçekleşen Kandil İftarı ile noktalandı.

Yaklaşık 300 gencin katıldığı iftar sofrasından Müftü hacı Süleyman Küçük gençlerle tek tek ilgilendi ve onlara bugün aldığı müjdeli haberi verdi.

Müftü Küçük, bugün İvrindi de yapılan Müftüler toplantısında gençlerin gönderileceği Ümre kafilesine başkanlık görevi verildiğini, Ümre´de birlikte olacağı gençlik ile katılması mümkün olmayan gençlik için dua edeceğini söyledi.

/resimler/2015-12/24/0252090858105.jpg



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false