Müftülükten basın açıklaması

Müftülükten basın açıklaması

2015 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

İnsanoğlunun varlığı ile beraber var olmuş mabetler bütün dinlerce ehemmiyet ve önemini korumaktadır ve korumaya da devam edecektir. Son ve ekmel dinimiz olan İslam da ise camiler ve mescitlerin önemi ve işlevselliği çok daha farklıdır. Bu önem ve özelliğini Rabbimizin emrettiği ?Allah´ın mescitlerine ancak, Allah´a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah´tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.? (Tevbe 9/18)  Ayeti celilesi ve Resulullah (s.a.v)´in hicretinde Kuba da yaptığı ilk mescit ve Medine de evini yapmadan önce Mescid-i Nebevi´yi ve Ashab-ı Suffe´yi inşa etmiş olmasından almaktadır.

            Allah ve Resulünün bu emir ve öğretilerine ram olmuş milletimiz cami mescit ve Kur´an Kurslarına gereken hassasiyeti tarihin her dönem ve devresinde layıkıyla göstermiş, göstermeye de devam etmektedir.

            Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılında bir karar alarak ekim ayının ilk haftasını camiler haftası olarak ilan etmiştir. Bu hafta içerisinde milletimizin dikkatleri camilere yoğunlaştırılarak cami ve mescitlerin önemi, yapımı, onarımı, eksikliklerinin giderilmesi, temizliği ve cami cemaat birlikteliğinin sağlanması en iyi seviyeye ulaştırılması amaçlanmıştır.

            2003 yılından sonra camiler haftasına, buralarda görev yapan din görevlileri de dahil edilerek camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Her yıl belirlenen bir konu üzerinde yoğunlaşarak toplumun aydınlanmasına çalışılan bu haftada, birçok etkinliğinde gerçekleştirildiğine şahit olmaktayız.

            Birlik ve beraberliğimizin mayasının çalındığı, hüzünlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı, dini konularda insanımızın aydınlatıldığı, Beytullah´ın şubeleri olan cami ve mescitlerimize sahip çıkmak, buralarda görev yapan din gönüllüsü kardeşlerimizin azim ve şevklerini en yüksek mertebeye taşımak hepimizin titizlikle üzerinde durması gereken bir konudur.

            Bu hafta vesilesiyle camilerimizde görev yapmış, ibadet etmiş ve rahmeti rahmana kavuşmuş bütün kardeşlerime Allah´tan rahmet diliyorum. Halen Görevde bulunan din gönüllüsü kardeşlerimin ve camilerimizi dolduran siz değerli cemaatimizin, sağlık, sıhhat, huzur içinde ve Rabbimin rızasına uygun bir ömür geçirmesini Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyorum. Bu hafta hepimiz hakkında hayırlara vesile olsun inşallah. Selam ve dua ile kalın. Allah´a emanet olun.                                              Bandırma Müftüsü                                                                                              Süleyman KÜÇÜK



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı