Müftülüğün lojman talebi uygun görülmedi.

Müftülüğün lojman talebi uygun görülmedi.

Narlı'da, mülkiyeti belediyeye ait taşınmaz üzerinde bulunan iki katlı yapının ikinci katının cami lojmanı olarak ilçe müftülüğüne tahsis edilmesi uygun görülmedi.

Erdek’e bağlı Narlı Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait taşınmaz üzerinde bulunan iki katlı yapının ikinci katının cami lojmanı olarak ilçe müftülüğüne tahsis edilmesi uygun görülmedi.

Bu konudaki başvuru, Erdek Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısında görüşüldü. Görüşmeler sırasında, söz konusu tahsis isteğinin, Murat Çolak, Canan Kırdar ve Mehmet Ali Yağcı’dan oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından uygun görülmediği belirtildi. Bu arada söz alan CHP’li Burhan Karışık, “Bu isteğe olumlu yanıt vermek hukuken mümkün değil. Çünkü belediyeler, bir mülklerini bedelsiz tahsis edemezler. Belediyelere ait mülkler kiralanırken, mutlaka ihale yapılması gerekir. Müftülük, bu yeri kiralamak isterse ihaleye çıkarılır. Kaldı ki, 5 bin lira maaş alan kişiler, belediyeye ait mülklerde de bedelsiz oturmamalı” dedi.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı da, İlçe Müftülüğü’nün bedelsiz tahsis isteğinin yasa ve yönetmeliklere göre olanaksız olduğuna dikkati çekti.

Müftülüğün bu konudaki talebi mecliste oylanarak reddedildi. ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı