Mostar’da Konaklama Yapılabilecek En Güzel Yerler

Mostar’da Konaklama Yapılabilecek En Güzel Yerler

Mostar’da Konaklama Yapılabilecek En Güzel Yerler

Mostar’da Konaklama Yapılabilecek En Güzel Yerler

Mostar, görünüşte fotoğrafçılık için yaratılmış rüya gibi bir şehir. UNESCO listesindeki tarihi Eski Kent'in her santimetresi tarihle doludur. Yeniden inşa edilen Stari Most, dünyanın en güzel köprülerinden biri olan mimari bir mücevherdir. Birçok kişi Mostar'ı Dubrovnik'ten günübirlik bir gezi olarak ziyaret etse de, Mostar için en azından bir gününüzü mutlaka ayırın deriz.

Mostar’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en ideal bölgeler ve otel tavsiyelerimizden bahsetmeden önce, Mostar’daki fiyatlar hakkında kısaca bilgi verelim ; Öncelik Mostar, Avrupa’nın en ekonomik şehirlerinden bir tanesi. Yeme içmeden otel fiyatlarına ve turistik yerlere giriş ücretlerine kadar her şey bu şehirde oldukça uygun fiyatlı.

Mostar, özellikle Slovenya ve Hırvatistan gibi daha pahalı ülkelerden geliyorsanız, son derece bütçe dostu bir seyahat destinasyonudur. Gecelik 50 $ veya daha düşük bir fiyata konaklayabileceğiniz çok sayıda güzel Mostar oteli bulabilirsiniz ve bunlar şehirdeki en yüksek puanlı oteller arasındadır.

Mostar’da Nerede Kalınır? En Çok Tercih Edilen Oteller

Mostar’da çok fazla farklı mahalle bulunmuyor. Bu yüzden, şehir merkezi ve şehir merkezinin dışı olarak Mostar’ı ikiye ayırabilirsiniz. Eğer tek geceliğine Mostar’ı ziyaret ediyorsanız kesinlikle şehir merkezinde kalın deriz. Ancak daha uzun süre bu şehirde kalmayı planlıyorsanız, şehir merkezinin dışındaki daha uygun fiyatlı otelleri de inceleyebilirsiniz.

İşte Mostar otel tavsiyelerimiz;

Hotel Emen

Eski Köprü'den sadece iki dakika uzaklıktaki Hotel Emen, Mostar'ın Eski Kent bölgesinin tam kalbinde yer almaktadır. Binanın kendisi son derece tarihidir ve Eski Kent'in bir parçası olarak UNESCO koruma statüsüne sahiptir. Geleneksel bir binada olduğundan sadece birkaç odası olan küçük bir misafirhanedir ve sadece bir merdiven boşluğu vardır (asansör yoktur), bu nedenle hareket kabiliyetiniz kısıtlıysa veya bir ton bagajla seyahat ediyorsanız bunu aklınızda bulundurun.

Binanın birinci katında alakart uluslararası ve yerel yemekler sunan bitişik bir restoranın yanı sıra bir market bulunmaktadır. Tesis bünyesindeki restoran/bar, otelinizden hiç ayrılmadan hoş bir atmosferde yemek yiyip içebileceğiniz geniş bir avluya sahiptir. Odalar ferahtır, oturma alanları, komodinli büyük yataklar ve lambalar vardır ve hatta bazılarının kendi küvetleri (!) veya muhteşem şehir manzaralı balkonları bile vardır.

Apartment Light De Luxe

Modern ve yeni bir binada yer alan Light De Luxe, konforlu bir tatil için ihtiyacınız olan her şeye ve pencerenizin hemen dışında dudak uçuklatan bir manzaraya sahiptir!

Daire, tam boy bir mutfak ve çamaşır makinesi de dahil olmak üzere isteyebileceğiniz tüm olanaklarla eksiksiz bir şekilde donatılmıştır. İki rahat yatak odasının (çift kişilik yatak ve 2 adet tek kişilik yatak), yanı sıra geniş bir oturma odası ve balkon bulunmaktadır.

Hotel Mepas

Şehrin tam merkezinde yer alan Hotel Mepas, Mostar'ın açık ara en iyi otellerinden biri. Kapalı havuzun yanı sıra sağlıklı yaşam merkezi ve spa ile gezmeye çıkmadan önce rahatlayabileceksiniz. Ayrıca hemen alt katta sinema ve diğer eğlence seçeneklerinin bulunduğu bir alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Otelin bünyesinde mükemmel bir restoran ve özel banyolu ve oturma alanlı geniş odalar bulunmaktadır. Uydu TV ve ücretsiz Wi-Fi standart olarak sunulmaktadır. Alt kattaki alışveriş merkezinde çocukların biraz stres atabileceği bir oyun odası ve bowling merkezi bulunduğundan, burası çocuklu olanlar için de harika bir konaklama yeridir!

Hotel Patria Mostar

Mostar'da stil veya konfordan ödün vermeyen, uygun fiyatlı ve ekonomik bir otel arıyorsanız, Insta-ünlü Eski Köprü'ye (Stari Most) kısa bir yürüyüş mesafesinde ve büyüleyici St. Paul'un yakınında yer alan Hotel Patria'ya göz atın. Otel, Eski Kent'in dışındadır ve bu nedenle, UNESCO tarafından korunan diğer otellerin sunamayacağı birkaç olanak sunabilmektedir; örneğin ücretsiz yer altı otoparkı (bunu Mostar'da bulmak zor olabilir) ve üst kata erişim için bir asansör.

Otel bünyesinde temiz ve rahat odalara sahip ortak bir salon ve kafe bulunmaktadır. Kahvaltı çeşitleri hem tatlı hem de tuzlu seçeneklerle doyurucudur. Bol aydınlatma, halı kaplı zeminler, düz ekran TV'ler, büyük yataklar, ultra modern banyolar, oturma alanları ve geniş yerleşim planıyla buradaki odalar düşük fiyat etiketi için büyük değer sunuyor. Çift kişilik odalar mobilya açısından oldukça standart olsa da, bazı odalarda mini mutfak ve küçük yemek alanı bile vardır; daha uzun kalmayı düşünüyorsanız harikadır.

Hotel Kapetanovina

Kapetanovina'nın 16 odasının neredeyse tamamı Mostar'ın Eski Köprüsü manzarasına sahip! Odalar sadece 55 KM'den (25 EUR) başlayan fiyatlarla uygun fiyata güzel bir manzaraya sahip olmak isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

Otelde hareket kabiliyeti kısıtlı veya ağır valizler için uygun bir konfor olan bir asansör bulunmaktadır.

Aynı şekilde, Kapetanovina merkezi bir konuma sahiptir ve bir süpermarketin hemen yanındadır. Mostar’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler otellerden biri diyebiliriz.

Hotel Villa Milas

UNESCO listesindeki Eski Köprü ve Eski Kent'e 5 dakikalık yürüme mesafesindeki Hotel Villa Milas, Mostar'da kısıtlı bir bütçeniz varsa kalmak için inanılmaz bir yerdir. Hotel Patria gibi, Eski Kent'e yakın olsa da, Eski Kent’in dışında olduğundan daha az tercih ediliyor. Bu yüzden de otel merkezdeki otellere nazaran daha uygun fiyatlıdır.

Güzel kahvaltı salonunda her gün ücretsiz günlük kahvaltı servis edilmektedir. Villa Milas'ın hemen önünde şirin Fransisken Manastırı ile Aziz Peter ve Paul Kilisesi'ni bulacaksınız. Önceki konuklar, ön büro personelinin misafirperverliği ve nezaketinin yanı sıra odaların temizliği ve konforundan övgüyle söz ediyor. Odalar aydınlık ve rahat olup konforlu yataklar ve okuma lambalı komodinlerle donatılmıştır: bazıları daha küçüktür, ancak diğerlerinde yayılıp dinlenebileceğiniz oturma alanları vardır.

Hotel-Restaurant Kriva Cuprija

Bu otelin mimarisi ve tasarımı çarpıcıdır ve anında zamanda geriye gitmenizi sağlayacaktır. Bina, kireçtaşı yapısı sayesinde miras listesinde yer alan bir mülktür ve Eski Kent'in tam kalbinde, ünlü Mostar köprüsünün tam anlamıyla bitişiğinde yer almaktadır.

Restoran, sunduğu bazı güzel yerel yemeklerle hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin favorisi. Odalar geniştir ve Eski Kent'in muhteşem manzarasına sahiptir, klima ücretsizdir ve odalarda mini bar ve kablo TV bulunmaktadır. WiFi de ücretsiz ve kaliteli. Tesis bünyesinde otopark da mevcuttur.

Mostar'ın tarihi atmosferini gerçekten deneyimlemek istiyorsanız, bunu yapmanın en iyi yolu miras listesinde yer alan bir otelde kalmaktır!

Çarpık Köprü'ye (otel, adını ünlü köprüden almıştır!) sadece birkaç adım uzaklıkta yer alan Hotel-Restaurant Kriva Ćuprija, çeşitli büyüklüklerde 28 oda sunan tarihi bir evde yer almaktadır.

Bina geleneksel olsa da otelin tasarımı çağdaştır ve olanaklar birinci sınıftır. Her oda, el yapımı ahşap kapılar ve orijinal taş duvarlar gibi geçmişin geleneksel unsurlarını konforlu yataklar ve klima gibi çağdaş dokunuşlarla birleştiriyor. Daha detaylı Mostar konaklama ve gezilecek yerler listesi için gezilecekyerler-listesi.com adlı siteye göz atabilirsiniz.

Hotel Mostar

2015 yılında tamamen yenilenen Hotel Mostar, Mostar'ın listelenen diğerlerinden biraz farklı bir bölgesinde, İspanyol Meydanı ve eski Keskin Nişancı Kulesi'nin yakınında ve ünlü Stari Most'a 1,6 km'den daha kısa bir mesafede yer almaktadır. UNESCO tarafından belirlenen merkezin dışında olduğundan, genişletilmesine veya orijinal mimariye ekleme yapılmasına izin verilmeyen diğer bazı otellerden daha fazla olanaklara sahiptir. Otelde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir fitness merkezinin yanı sıra toplantı veya ziyafet olanakları gibi iş olanakları da bulunmaktadır. Oda fiyatına günlük açık büfe kahvaltı dahildir. Kesinlikle Mostar’da nerede kalınır? Sorusuna cevap olabilecek en ideal otellerden biri.

Odalar, daha küçük çift kişilik odalardan balkonlu süitlere ve hatta tam bir daire olacak kadar büyük olan başkanlık süitine kadar çeşitlilik gösterir! Tüm odalarda, Mostar'ın sıcak yaz mevsiminde bulunması zor (ve son derece gerekli) olabilecek klima bulunmaktadır. Tasarım, ahşap zeminler, yakın zamanda yenilenmiş mermer banyolar, deri vurgulu mobilyalar ve yayılacak geniş alan ile oldukça moderndir.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı