Modern Evliya Çelebi`ler

Modern Evliya Çelebi`ler

Evrensel dil Müziğin gücüyle dünyayı dolaşıyorlar






Bandırma bugün sıra dışı konuklarını ağırladı. Kente akşam gelen her birisi ayrı ülke vatandaşı 5 bisikletli genç 3 aylık serüvenlerine Türkiye ve Bandırma`yı da ilave ettiler.

Bulgaristan`lı
Chubry, Polonya`lı Marte, Polanya`lı Jose, ve İspanyol Nladimir ile Tohino müzik aletleri ve bisikletleri ile Macaristan`dan çıktıkları yarım dünya turunda sırası ile Slovakya, Avusturya, Almanya, İsviçre, yeniden Almanya, Yunanistan, İsrail ve Filistin`den sonra geldikleri Türkiye`de Bandırma üzerinden İstanbul`a geçerken gezginliklerinin teması müzik yapmayı ihmal etmediler.

Kanun, Fülüt, Ney, Darbuka, Çümbüş`ten oluşan müzik aletleri ile gittikleri yerlerde sanat icra edip topladıkları para ile seyahatlerini sürdüren evrensel dil müziğin ortak dostlarını Bandırmalılar da sevdi.

Sahilde bulunan Turgut Reis heykelinin yanında konaklayan gezginler ayni zamanda bir çok ihtiyaçlarını da burada karşıladılar.

Bandırmalı meraklıların bakışları arasında park hortumundan  duş alıp, Bank`ta Kahvaltı, Türk Kahvesi Sarma tütün keyfi hatta sabah sporlarını dahi yapma olanağı bulan modern gezginler estromanları ile mini konser vermeyi de ihmal etmediler.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false