Mirza´dan geleneksel engelli iftarı

Mirza´dan geleneksel engelli iftarı

Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen engelli ve engelli aileleri iftarını gerçekleştirdi.

 

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza  Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen engelli ve engelli aileleri iftarını gerçekleştirdi.

Eken Prestij oteldeki iftara Tuncay Ağaçonaran Başkanlığındaki işitme engelliler, Mücahit Aksakallı Başkanlığındaki Sakatlar derneği üyeleri yanı sıra Hüseyin Uçar Başkanlığındaki Bandırma Engelli ve Engelli aileleri üyeleri katıldı.

İftarda söz alan dernek başkanları birlik ve bütünlüklerinden söz ederken, Engelli ve engelliler derneği Başkanı Hüseyin Uçar engelli üyelerine 3 müjde verdi.

İlk´i Bandırma belediyesi engelli koordinasyon merkezi ve dernekleri tarafından hafif engelli çocuklar için her gün yapılacak seramik kursu kayıtlarının başladığını müjdeledi.

Uçar, bayrama kadar açılacak seramik kursu için kayıt yaptırılmasını istedi.  2 olarak yine halk oyunları ve ritim kurslarının başladığını müjdeledi.

Uçar, 3. müjdenin ise sürpriz olduğunu ve Türkiye de bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi. ve Bandırma´da engelsiz plaj projesini gerçekleştirmek üzere olduklarını söyledi.

Uçar, Edincik altı, Düzler mevkiinde gerçekleştirecekleri Engelli plajı ile tüm engellilerin güvenli şekilde denize gireceklerini müjdeledi.

Daha sonra söz alan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise Bu anlamda Bandırma´nın farklı olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayarak "Bandırma´da her akşam değişik kesimlerle iftar yemeklerinde birlikte oluyoruz. Gerek Cumhuriyet meydanımızda, gerekse çeşitli dernek ve odaların iftar yemekleri ile vatandaşlarımız ile birlikte oluyoruz. Benim en çok sevdiğim ve en çok hoşlandığım engelliler ile yaptığımız iftar yemeği."

"Ne zaman sizlerin arasında olursam yaşama sevinci duyuyorum. Mücadelenize saygı duyuyorum. Hem engelli kardeşlerimize, hem de onların ailelerine, mücadelelerine saygı duyuyorum. Gıpta ediyorum."

"Gerçekten hepimiz birer engelli adayıyız, engelli olmamak hiç kimsenin elinde değil, yüce yaradan ne diyorsa o oluyor. Onun için yöneticiler olarak bizim görevimiz engelsiz Bandırma yaratmak.  Çocuklarımızın, insanlarımızın önünde hiçbir engel bırakmamak. Onları eve hapsolmaktan kurtarmak, üretken hale getirmek, kendi yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmelerini sağlamak. Aynı zamanda kendi paralarını kazanmalarını sağlamak. Devletin de görevi bu yerel yönetimin de görevi bu. Başladığımız günden bu güne önemli mesafeler kaydettik." dedi.

Mirza´nın ardından söz alan Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük´te böylesine müstesna bir gecede engelli kelimesini kullanmaktan imtina ederek "Zira bu kelime bile önümüzde bir engel gibi durduğunu, bu kelimenin bile aramızdaki kuvvetli kardeşlik ve samimiyet bağının engeli olduğunu görüyorum."

"Biz yaradan katında kardeşiz. Kardeşler bir birinin yanında, bir birini dinleyen, bir birini anlayan, bir birinin zor gününde zorluğunu paylaşarak hafifleten, rahatını, huzurunu, mutluluğunu paylaşabilendir. Bizler bulunduğumuz konum itibari ile görevimizi yapamamanın eksikliği içinde ezilirken, diğer yönü ile yaşadığımız hayat içinde yan yana beraber yaşayanların bir birlerinin imtihanı olduğunu biliyoruz."

"Bu imtihanda yaşadığımız sürece paylaşalım, bölüşelim, sevelim, sevilelim.Bu dünyanın geçici olduğunu hatırlayıp bir birimizin yanında yer alalım. " dedi.

İftar konuşmaları teşekkür konuşması ve teşekkürlerin kabulü ile son buldu.

/resimler/2015-7/6/2359437473390.jpg



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli