Mirza´dan Gazeteciler günü kutlaması

Mirza´dan Gazeteciler günü kutlaması

Mirza;"Gazetecilik yapmak için mücadele eden tüm emekçileri selamlıyorum. "

24 Temmuz Gazeteciler Bayramı dolayısı ile yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan belediye Başkanı Dursun Mirza, Gazetecilerin özgür olmasını istedi.

/resimler/2017-7/23/1011299011597.jpg

Mirza yayınladığı mesajda; 

"Basın özgürlüğü sadece gazeteciler için değil, bilgilenme ve gerçekleri öğrenme haklarını kullanabilmeleri açısından halk için de vazgeçilmez özgürlüklerin başında yer almaktadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi´nin 10. maddesinde tanımlanan ifade özgürlüğünün, "resmi makamların müdahalesi olmadan kullanılması gerektiği´´ şeklindedir."

İnsan hakları evrensel bildirgesinde;( Madde 18) "Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır´´ ve (Madde 19) "Herkesin düşünce ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek, ülke sınırları söz konusu olmaksızın, bilgi ve düşünceleri her yoldan araştırmak, elde etmek ve yaymak hakkını gerekli kılar.´´ denilmektedir."

"Karanlık cinayetlere kurban giden, her türlü fiziksel şiddete maruz kalan, iktidarlar tarafından ötekileştirilen, sırf kendi tercihlerini özgürce açıkladığı için işinden olan, hâkim düşüncenin karşısında durdukları için terörist ilan edilen gazeteciler; bu şartlar altında her şey olmuş ama maalesef bir türlü ?Özgür´ olamamışlardır."

"Demokratik sistemin sağlıklı işleyebilmesinin gereği basın özgürlüğünden geçer. Bunları aşmak için gerçek demokratik sistemlerde basın her türlü baskıdan uzak, özgür bir çalışma ortamı oluşturulmalıdır. Tüm bu karamsar olguları oluşturan çıkarları uğruna kalemini satanlara rağmen temel işlevinin toplumu aydınlatmak bu uğurda emek harcayan gerçek basın mensuplarının Türk Basınından Sansürünün Kaldırılışı ve Basın Bayramı kutlu olsun."

"Sabahattin Ali´den, Abdi İpekçi´ye, Çetin Emeç´ten, Ahmet Taner Kışlalı´ya, Musa Anter´den, Metin Göktepe´ye, Uğur Mumcu´ya, bu ülkenin kalemi kırılan tüm değerlerini, gazetecilerini saygıyla anıyorum. Sansürün, sürgünün, zindanlara atılmanın, şiddetin, ölümün olmadığı, hiçbir gazetecinin kaleminin kırılmadığı bir Türkiye dileğiyle, gazetecilik yapmak için mücadele eden tüm emekçileri selamlıyorum. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle, gerçekler ve bilgilendirme görevi adına Dünya´nın her yerinde çalışan gazetecileri saygıyla anıyorum."



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli