Mirza´dan festival ve Bandırmaspor değerlendirmesi

Mirza´dan festival ve Bandırmaspor değerlendirmesi

?Festival başarılıydı, Bandırmaspor´a çok üzüldük ama hedefimiz yeniden 1. Lig?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, geride bıraktığımız ?28. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali´nin başarılı geçtiğini belirterek, ?Festivale emek veren, katkı sağlayan, sponsor olan ve etkinliklerimize büyük ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederim? dedi.

28 yıldır kutlanan festivalin öncelikli hedefinin Kuşcenneti Milli Parkı´nın çevresel sorunlarına ağırlık getirmek olduğuna dikkati çeken Mirza, bu bağlamda festival boyunca vatandaşlara ücretsiz Kuşcenneti gezilerinin yaptırıldığını, festival programı içinde de ?çevre? ve ?temiz enerji? konulu paneller ve söyleşiler gerçekleştirildiğini vurgularken, festival bütçesinin, sponsorlardan sağlanan paralarla 460 bin lira olduğunu belirtti.

/resimler/2017-5/24/1319297785138.jpg

        BANDIRMASPOR´A ÜZÜLDÜK

Bandırmaspor´un, TFF 1. Ligi´nden, 2. Lig´e düşmesine üzüldüklerini vurgulayan Mirza, bunun nedenlerini, kentin ve kulübün 1. Lig deneyimsizliğine, saha dışı faktörlere, son 3-4 haftada, bazı maçlarda gerçekleşen manipüle edilmiş sonuçlara ve sezon başında tüm transfer politikası ve yetkisinin ilk teknik sorumlu İsmail Ertekin´e bırakılmasına bağlarken, ?Bu teknik sorumlumuz, şampiyon olan takımı dağıtarak, yeni bir kadro oluşturdu. Anlaşılıyor ki, artık transferlerde tüm yetkiyi teknik sorumlulara bırakmamak gerekir? dedi.

Erhan Elmastaş´ın başkanlığındaki yönetim kuruluna teşekkür eden Bandırmaspor Kulübü onursal başkanı Mirza, şunları söyledi:

?Belediye olarak Bandımaspor´umuza her çeşit maddi-manevi desteği verdik. Son olarak görev yapan teknik sorumlumuz Mustafa Uğur´dan çok memnunuz. Keşke, İsmail Ertekin´in ayrılmasından sonra göreve onu getirseydik. Şimdi önümüzde Bandırmaspor Kulübü´nün olağan genel kurulu var. Çok yıprandığını ve üzüldüğünü belirten Erhan Elmastaş, görev istemediğini söylüyor. Tabii ki Bandırmaspor´u ortada bırakacak değiliz. Yeni bir yönetim ve yeniden TFF 1. Lif hedefi için yola çıkacağız.?

/resimler/2017-5/24/1320035285905.jpg

      RAMAZAN ŞENLİĞİNE BÜYÜKŞEHİR ENGELİ

Sedat Pekel´in belediye başkanlığı döneminde, sahilde başlattıkları ?Ramazan Şenliği?ni bu yıl da sürdürmek istediklerini, ancak karşılarına yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi engelinin çıktığına dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

?Bildiğiniz gibi sahildeki yuvarlak meydanda oluşturduğumuz sahnede sunduğumuz Ramazan ayının ruhuna uygun kültürel etkinlikleri ve dini sohbetleri burada kurduğumuz kafelerdeki vatandaşlar da izlerdi. Ancak bu yıl, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sahil bandını hazineden kendilerinin kiraladığını öne sürerek tamamen bize bırakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile görüşerek, izin istedim. Ancak bana, ?Siz, buraya sahne kurabilirsiniz. Ancak sahil bandı benim. Orada kurulacak kafelerin kira gelirini ben alırım´ diyor. Oysa biz, bu kafelerin gelirlerini de katarak bu şenliğin harcamalarını karşılıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Hazineden kiraladığı bu sahil bandına aylık sadece 26 bin lira kira ödüyor. Buna karşılık sahildeki Kristal Kafe´den bile 30 bin lira kira alıyor. Edip Bey´e, ?Sahil bandına verdiğiniz bu bir aylık 26 bin liralık kira bedelini biz, size ödeyelim´ dedim, buna da olumlu yanıt vermedi. Büyükşehir, ilçelerine büyüklüğünü göstermelidir. Bize uyguladıkları bu politika, küçük politika anlayışıdır. Büyükşehir Belediyesi´nden AKP´li belediyelere gösterdiği anlayış ve hizmetin 1/10´unu olsun bize uygulamasını istiyoruz. Bu nedenle Ramazan Şenliği´ni yapıp yapmama konusunda kararsızız.?

/resimler/2017-5/24/1320273723777.jpg

    HOBİ BAHÇELERİNDE HİÇBİR YASAK YOK

Edincik Mahallesi´ndeki ?hobi bahçeleri?nin tamamlanmasına çalıştıklarını belirten Mirza, şöyle konuştu:

?Hobi bahçelerinin aylık kiralama bedelini 180 ve 190 lira olarak elirlemiştik. Aslında bu bir kira değildir. Bu para, aydınlanma, güvenlik ve su tüketim bedeline gidecektir. Yine, bu para kış ayları olan aralık, ocak ve şubatta alınmayacaktır. Yine yanlış bir dedikodu daha çıkmış. Hobi bahçelerinde her şeyin yasak olduğu öne sürülüyor. Bu bahçelerde hiçbr şey yasak değil, sadece yanındaki komşuyu rahatsız etmek yasak?

Mirza, bölgede, Karayolları kuruluşu tarafından yapımı süren kavşak ve köprü projesini de yararlı gördüğünü belirtti.

/resimler/2017-5/24/1320598411981.jpg

               CİN ÇUKURU PROJESİ

Cinçukuru projesine de büyük önem verdiklerine işaret eden Mirza, ?Kuşcenneti Festivalimiz sürerken, bu bölgeye Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan bir heyet gelerek incelemelerde bulundu. Olumlu izlenimlerle ayrıldılar. Kuruldan onay aldıktan sonra Cinçukuru projesini ihaleye çıkaracağız? dedi. Önder BALIKÇI

/resimler/2017-5/24/1321275131202.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli