Mirza´dan açıklamalar

Mirza´dan açıklamalar

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Çoklu adayda ön seçimden yanayım?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Bandırma Manşet?in sorularını yanıtladı.

Mirza, 24 Haziran seçimlerinden, CHP´nin olağanüstü kurultay beklentilerine, sosyal medyada hakkında yazılanlardan, yerel seçimlere dek düşüncelerini dile getirdi.

BU KİŞİLERİ CİDDİYE ALMIYORUM

Sosyal medyada kendisine yönelik karalamalarda bulunan bazı kişileri ciddiye almadığına işaret eden Mirza, şunları söyledi:

?Bu şekilde karalamalar yaparak, mesnetsiz sözler yazan artık tescillenmiş kişileri Bandırma´da herkes tanıyor. Bugüne kadar hiçbir işte bir yere gelememiş, toplum içinde değeri olmayan bu kişilerin amaçları kafaları karıştırmak. Ciddiye almıyor ve gülüp geçiyorum.?

/resimler/2018-7/10/1314493720506.jpg

24 HAZİRAN DEĞERLENDİRMESİ

24 Haziran´da, CHP ile AKP arasında, milletvekilliği seçiminde, partilerinin lehine 2.400 oy fark bulunduğuna dikkati çeken Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?24 Haziran seçimi oldukça karışıktı. ?Cumhur ittifakı´nda baraj yok, ?millet İttifakı´nda ise baraj vardı. İYİ Parti seçime girmişti. Bu çok denklemli seçimde, milletvekilliği seçimi gölgede kaldı. Bu nedenle AKP´liler, partimiz CHP ile aralarındaki oy makasının daraldığını öne sürüyorlar. Bırakalım, onlar böyle düşünmeyi sürdürsünler. Ama şunu unutmayalım ki, 24 Haziran´da, Bandırmalı seçmenlerin oylarına baktığımızda,% 60 oranında ?Cumhur ittifakı´na oy vermedikleri görülür. Kaldı ki, her seçimi kendi içinde değerlendirmek gerekir. Yerel seçimlerde ise adaya, partiye ve hizmete bakılır.?

ANKETE GÖRE BANDIRMALI HİZMETLERDEN MEMNUN

Son olarak, güvenilir bir şirkete yaptırdıkları ankete göre, Bandırmalıların % 71,9´unun, belediyenin Bandırma´ya hizmetlerinden memnun olduğunu, % 8´inin, memnun olmadığını belirttiğini, % 10´unun ?idare eder? dediğini, % 10´unun ise yanıt vermediğini vurgulayan Mirza, ?Anket gösteriyor ki, Bandırmalıların büyük çoğunluğu, sosyal belediyecilik hizmetlerinden memnun? dedi.

BİR DÖNEM DAHA GÖREV BEKLİYORUM

Önümüzdeki yerel seçimde, belediye başkanlığı için bir dönem daha aday olduğuna dikkati çeken Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Şu ana dek çok sayıda projeyi yaşama geçirdik. Başlattığımız birçok proje sürüyor. Yeni proje hazırlıklarımız var. Halkın her kesimiyle iletişim içindeyim. Bandırma için sürdürdüğümüz projelerin tamamlanması için bir dönem daha belediye başkanlığını sürdürmem gerektiğini düşünüyorum. Gelmiş geçmiş belediye başkanları içinde, Bandırma´ya en çok hizmet getiren başkan olmayı hedefliyorum. Bunun için de iki dönem yeter. Kendine çok güvenen bir politikacıyım. Tabii ki bunu benim kadar halkımızın ve parti örgütümüzün de istemesi gerekir.?

ÖNSEÇİMDEN YANAYIM

CHP´den, kendisiyle birlikte yeni adaylar çıkması durumunda ön seçimden yana olduğunun altını çizen Mirza, şöyle konuştu:

?Çok adaylı bir seçimde, tüm üyelerin katılımıyla ön seçimin yapılmasından yanayım. Ancak şunu unutmayalım ki, parti içi demokrasiyi en çok işleten parti, CHP´dir. Yeter ki, seçim takviminde yeterli zaman olsun. Partimin, önümüzdeki yerel seçimde de bu uygulamasını sürdüreceğine inanıyorum.?

DEĞİŞİM ELBETTE GEREKLİ AMA KIRIP DÖKMEDEN

24 Haziran´da, cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce´nin, CHP´nin üzerinde, 30.6 oranında oy aldığına dikkati çeken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Bu seçimde Muharrem İnce, gerçekten de çok iyi bir imaj çizip ivme yakaladı. Halk ve partimiz için de umut yarattı. Tabii ki partiler için değişim ve yeni heyecan önemlidir. Ancak böyle bir değişim olacaksa, parti içinde kırıp dökülme olmadan gerçekleştirilmeli.?

Balıkesir´in 16 kurultay delegesinden biri olan Mirza, ?Olağanüstü kurultayın toplanması için girişimler var. Ancak ben, kurultay için imza verip vermeme konusunda temkinliyim. Parti ilçe örgütümün bu konudaki düşüncelerini de alacağım. Şimdilik bu süreci izlemekle yetiniyorum? dedi.

TREN KAZASI İHMALLER ZİNCİRİDİR

Çorlu´da meydana gelip çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesi ve yaralanmasına yol açan tren kazasının, çağdaş hiçbir ülkede yaşanmayacağına dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

?Tabii ki bu kazaya çok üzüldük. Ancak üzülmek yetmiyor. Bu kazanın çok açık bir şekilde duyarsızlıklar ve ihmaller zinciriyle ortaya çıktığı görülüyor. Bu kazanın oluşmasında sorumluluğu bulunanlar, en alt düzeyden, en üste kadar belirlenerek, hesap vermeleri sağlanmalıdır.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mirza açıklamalar
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli