Mirza, ?Sosyete pazarı için henüz alınmış bir karar yok.?

Mirza, ?Sosyete pazarı için henüz alınmış bir karar yok.?

Ankara´dan dönen Başkan Mirza´nın elinde yeni Pazar yeri açılışı için 2 tarih var

Hafta başında beraberinde ilçe Başkanı Atilla Atakay, Erdek belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı ve bölge vekilleri ile birlikte Ankara nezdinde CHP genel merkezine ziyarette bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza, önümüzdeki günlerde açılışı yapılması düşünülen yeni Pazar yeri töreni için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´n dan takvim istedi.

Kılıçdaroğlu´nun yoğun program takvimde 6 Kasım için gün belirlendiğini, olmazsa 13 Kasım´da açılış programı için gün aldıklarını vurgulayıp bu tarihe kadar da Pazar yerinin çevre düzenlemelerinin tamamlanacağını söyledi.

/resimler/2016-10/19/1735475074861.jpg

        SOSYETE PAZARINA AÇIKLIK GETİRDİ.

Başkan Dursun Mirza yeni Pazar yerinin işlevsel konusundaki düşüncelerini de açıkladı.

Otoparkın mevcut Belediye Otoparkı gibi 1 tl sembolik ücretle işletileceğini, henüz kiralanmayan büyük mağazanın kiracı bulunmaması halinde kreş olarak düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

İnşaat dolayısı ile kapalı oto pazarının kamyon parkı yanına alınması Belediye ye önemli gelir kaybına neden olduğunu açıklayan Başkan Dursun Mirza ?Haftada 2 gün Pazar, bir gün oto pazarı geriye 4 boş gün kalıyor, amacımız bu tesisi sürekli aktif bir yaşam merkezi olarak işletmek, bu anlamda Türkiye Pazarcı esnafı federasyonu başkanı geldi gezdi, projeyi başka belediyelere de önermek istediğini söyledi ve beraberinde gelen İstanbul Salıpazarı, pazarcıları için haftada 2 gün yer talebinde bulunuldu.?

?Şu an vermiş olduğumuz bir karar yok ancak malum büyükşehir uygulaması ile gelirlerimiz azaldı, bu noktada yeni pazar yerinden aylık ortalama 400-450 bin lira aylık gelir bekliyoruz. Yeni yatırımlar için bu gerekli.? Dedi.

Pazarcı esnafının sosyete pazarına karşı çıkmasını normal karşılayan Başkan Dursun Mirza, ?Biz kendilerinden her hangi bir ücret talep etmiyoruz, devir hakkı verdik, daha ne olsun bizim gelire ihtiyacımız var. 2 gün kirasını onlar versinler sosyete pazarını almayalım.? dedi.

/resimler/2016-10/19/1736216794281.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı