Mirza, projeleri anlattı

Mirza, projeleri anlattı

BÜYÜKŞEHİR´İN PROJELERİ CİDDİ DEĞİL

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Bandırma Manşet?e çeşitli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

/resimler/2018-3/5/2229077837025.jpg

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun, geçtiğimiz günlerde basın toplantısıyla açıkladığı, 2018 yılında başlatılacak toplam bin 361 projenin ciddiye alınacak bir yanı bulunmadığını vurgulayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Sayın başkanın projeleri arasında, Edip Uğur döneminden kalma, Bandırma´yı uçuracağı söylenen Rotterdam Limanı ve Tematik Park yer almıyor. Sayın Kafaoğlu, yol yapımları ve mezarlık bakımlarını bile proje olarak kabul ediyor. Böyle projesiz, hesapsız-kitapsız, maliyet hesapsız projeler olmaz. Kaldı ki, Bandırma ile ilgili ciddi hiçbir proje de bulunmuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma´ya devlet yatırımlarını bile sanki kendi projesi gibi göstermek istiyor. Büyükşehir´in, Bandırma´dan aldığı kaynakları bize harcamasını gösteren hiçbir proje yok. Oysa Bandırma olarak her yıl, 50 milyon liralık gelir kaynağımız Balıkesir´e gidiyor. Şu ana kadar Büyükşehir´e 200 milyonluk paramız gittiği halde en küçük bir yatırım veya hizmet alamadık. Balıkesir´den artık söz üretme ve vaat değil, hizmet bekliyoruz.?

/resimler/2018-3/5/2230356120022.jpg

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun iyi niyetine inanmak istediklerini, ancak Edip Uğur´un başkanlığı döneminde, Büyükşehir aleyhine açtıkları 12 davayı geri çekmediklerini, bu davaları da birer birer kazanmaya başladıklarını belirten Mirza, şunları söyledi:

?Dört yıllık görev süremiz içinde, Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanında bulunmasına karşın bizim yaptığımız çeşitli hizmetler nedeniyle onlardan mahsuplaşma yoluyla 4 milyon liralık alacağımız bulunuyor. Üstelik bunların 2,5 milyon lirası, müfettiş raporlarıyla kabul edildi. Ancak ödenmiyor. Bandırmalının artık boş laflara karnı tok. Belediyecilik bütçe ve para işidir. Zekai Bey´le teknik elemanlarımızın da katılımıyla bu konularda görüşmeler yapıp anlaşmaya varmadan davaları geri çekmeyeceğiz.?

/resimler/2018-3/5/2231447840092.jpg

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun, ?Gönüllere girerek Bandırma Belediyesi´ni kazanacağız? sözlerini değerlendiren Mirza, ?Hizmet yapmadan gönüllere girilmez. Bizim, her yere gidecek yüzümüz, herkese söyleyecek sözümüz var? diye konuştu.

Bandırma´nın, yıllardır hizmet alamadığı Balıkesir´den artık hizmet beklemek yerine neredeyse ?köstek olmamasını? bekler duruma geldiğine dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

?Bandırma´nın dört önemli caddesini kendilerine aldılar. Bu caddelerimizin ilan ve reklam gelirleri de Büyükşehir´in kasasına gidiyor. Bu caddelere gelen bir hizmet var mı? Ulaşım, halimizin gelirleri de onlara gidiyor. Dört yıldır Bandırma´ya gelen hizmet yok.?

/resimler/2018-3/5/2233184248121.jpg

Balıkesir´in, sahil bandını bile kendine aldığını belirten Mirza, ?Bu bölge sözüm ona onlarda ama buradaki parklarını bakımını da biz yapıyoruz. Zaman zaman Balıkesir´den parklar için Balıkesir´den kadınlar gönderiyorlar ama onların yaptıkları bir şey yok. Şimdi de, bozulan asfalt yolların onarımını yapmaya çalışıyorlar. Ancak yamaların tümsek olması nedeniyle araçlar, üstlerinden atlıyorlar. Yani yol yaması yapmayı bile bilmiyorlar? dedi.

/resimler/2018-3/5/2234257687167.jpg

200 dönümlük ?Tema Park Alanı?nın iptal edildiğine dikkati çeken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Bu bölgenin kent parkı olabileceğini düşünüyoruz. Bunun için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne, ?Siz, bu alanı bize verin, biz size takas olmak üzere imara uygun bir bölgeden yine 200 dönüm verelim´ dedik, ancak kabul etmediler? diye konuştu.

/resimler/2018-3/5/2235571282509.jpg

Balıkesir´e bağlı, Bandırma da dahil olmak üzere yalnız üç ilçedeki su fiyatlarında kademelendirme bulunduğuna işaret eden Mirza, ?İldeki her ilçenin su tarifesi aynı olmalı? dedi.

/resimler/2018-3/5/2236523314868.jpg

Balıkesir´in AKP´li eski milletvekili Cemal Öztaylan ile aynı partinin eski ilçe başkanı Eşref Kasapoğlu´nun geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret etmeleri konusuna da açıklık getiren Mirza, ?Ziyaretin nedeni, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim Umre ziyareti kutlamalarıdır? dedi.

/resimler/2018-3/5/2237560816186.jpg

Yine geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan CHP´nin eski Bandırma İlçe Başkanı Ömür Altınel´in, başkanlık makamında kendisine hakarette bulunulduğu iddiasına da açıklık getiren Mirza, şöyle konuştu:

?Olayı size anlatayım. Ömür Altınel, telefonla beni arayarak, bir konu hakkında görüşmek için randevu istedi. Ben de randevuya gerek olmadığını, hemen gelebileceğini söyledim. Yanımda dört meclis üyesi de varken yanıma geldi. Çayını söyleyip, gerekli ilgiyi gösterdim. Benden, Tekel Sokak´taki bir binanın ikinci katında, ?Şarap Evi´ açmak istediğini belirtti. Ben de ilgili birimimizi arayarak, konuyu sordum. Memurumuz, bu bölgenin içkili yerler krokisinde bulunmadığını belirterek, bu durumu kendisine de bildirdiğini belirtti. Ömür Altınel, bunun üzerine bana, ?Başkan, sen istersen ruhsatı verirsin´ dedi. Ben de, yasa dışı bir konuya evet diyemeyeceğimi vurguladım. Hatta isterse içkili yerler krokisi içinden bir yer verebileceğimizi söylediysem de ?Hayır, ben orasını istiyorum. Ben CHP´liyim, gidip AKP´den mi yardım isteyeyim? Benim kalemim kuvvetlidir, bunu medyaya yazarak sizi duyuracağım ´ diyerek bağırmaya başladı. Nitekim de, sosyal medyada bu konuda bir yazı yazdı. Odamda gösterdiği büyük tepkiye karşılıkta bulunmak isteyen dört meclis üyesini de ben sakinleştirdim. Durum bundan ibarettir.?

/resimler/2018-3/5/2238408160740.jpg

Cinçukuru projesini çok önemsediklerine dikkati çeken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:

?Cinçukuru bölgesinde tarihi yapıt olarak Santral Kültür Merkezi ve Pertevniyal Hastanesi´nin bulunması nedeniyle proje için izin almak üzere Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu´na başvurduk. Gerekli her çeşit izin alınmıştı ki, sorumluluk, yeni kurulan Balıkesir Anıtlar Yüksek Kurulu´na geçti. Bu kurul, Bursa´nın yaptığı tüm işlemleri yok sayarak, ?Bize yeniden başvuracaksınız ve her şey yeniden başlayacak´ dedi. Öyle yaptık. Onların da iyi niyetine inanıyoruz. Bu bölgeye, aynı Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı niteliğinde bir değer kazandıracağız. Balıkesir Anıtlar Kurulu´nun isteği üzerine 3-4 alternatifli projelerimiz de hazır.?

/resimler/2018-3/5/2244210667377.jpg

Malta Deresi bölgesi için de yeni bir proje hazırladıklarını vurgulayan Mirza, şu bilgiyi verdi:

?Buradaki dereyi ıslah ettikten sonra bölgeyi yeşil alan durumuna getirip, bir ?Çocuk Eğlence Merkezi´ kazandırmak istiyoruz. Belediyenin olanakları ile yapacağımız bu projeyi bu yıl içinde Bandırma ile buluşturmayı plânlıyoruz.?

/resimler/2018-3/5/2245005980648.jpg

2019´daki yerel seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacaklarına inandığını vurgulayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Balıkesir´de hâlen 14 belediyede AKP, 5 belediyede CHP ve bir belediyede MHP´li başkan var. Önümüzdeki yerel seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağımıza inanıyorum. Bu arada Balıkesir merkezdeki iki ilçeden biri de dahil olmak üzere eskiden partimiz CHP´de bulunan Marmara, Susurluk, Balya, Gönen, Sındırgı, Savaştepe, Burhaniye ve Gömeç´i de tekrar kazanacağımızı düşünüyorum. Partimizde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak partimiz Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın gösterileceği söyleniyor. Ahmet Bey, değerli bir milletvekilimiz. Sempatik, halk tarafından sevilen ve pozitif bir siyasetçi. Tabii, geçmişte yapılan hataları bir daha yapmayarak, kazanacak adaylarla seçime girmek çok önemli. Bu arada, yeni kurulan ?İyi Parti´nin de AKP´den oy alacağını düşünüyorum.?

/resimler/2018-3/5/2245490825340.jpg

Bandırma´da ilk kez Avrupa Birliği akrediteli bir ?Avrupa Gönüllü Hizmet Ofisi? kurduklarını belirten Mirza, ?Bu ofis aracılığıyla 17-30 yaş gençlerimizi, 2-12 ay süreler için Avrupa´ya temel dil eğitimine göndereceğiz. İlk aşamada Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde okuyan iki öğrenciyi Polonya ve Fransa´ya gönderdik? dedi.

/resimler/2018-3/5/2247305358578.jpg

Bandırma´nın son yıllarda temiz enerji üssü durumuna geldiğine dikkati çeken Mirza, şöyle konuştu:

?Bandırma Belediyesi olarak Erikli Mahallesi´nde, 20 dönümlük bir alanda güneş enerji paneli oluşturduk. Bu panelde bir megavatlık üretim başladı. Burada 4200 adet güneş panelimiz var. Bu projemizin maliyeti 4 milyon 60 bin lira. Bu maliyeti, İller Bankası´ndan 10 yıllığına aldığımız krediyle karşıladık. Bu panel, yılda bir milyon 460 bin kilovat/saatlik üretim yapacak ve 750 bin liralık paranın karşılığı olacak.?

/resimler/2018-3/5/2249197079522.jpg

Bandırma´ya bir de Gençlik Merkezi kazandırmak istediklerini belirten Mirza, şunları söyledi:

?İtfaiyenin arkasında, 13 önümlük bir alanda yüzme havuzu, spor salonu ve üç tenis kortu yapacağız. İller Bankası´ndan alacağımız 6 milyon 800 bin lira ile bu tesisi sekiz ayda bitirerek Bandırma´nın hizmetine sokacağız.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mirza projeleri anlattı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli