"Minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum."

" İstiklal Marşımızı büyük bir coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünü gururla anıyoruz".

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in "12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" Dolayısıyla Mesajı

/resimler/2019-3/12/0901282796976.jpg

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921´de, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından, büyük bir coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilişinin 98. yıldönümünü gururla anıyoruz.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve kahraman milletimizin göstermiş olduğu fedakârlıkları bize en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, Türk milletinin bağımsızlığa olan inancını destanlaştırmıştır. Bugün de milletimizi bir arada tutan en önemli simgelerden biri olan İstiklal Marşımız, aynı zamanda bizlere vatanımızın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu da gösteren en güzel kanıttır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ?İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü´nde, bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı´nı bizlere armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u ve tüm İstiklal şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli