Minik Çevreciler işi başında öğrendi

Minik Çevreciler işi başında öğrendi

Minik Çevreciler işi başında öğrendi

Erdek Atatürk ilköğretim okulu 1.b ile 1 c sınıfları yaşadıkları evrende Çevre bilincine duyarlı olmaları noktasında uygulamalı bilinçlendirildiler.

Beraberinde Öğretmenleri ile birlikte Bandırma Organize sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Geri Dönüşüm Kompleks`i Bilgi Kimya`yı yerinde ziyaret eden küçükler çevre ve yaşamı olumsuz etkileyen etkenlerin geri dönüşüm ile nasıl kazanıldığını öğrendiler.

Bandırma Organize sanayiin ilk tesislerinden birisi olan Bilgin Kimya geri dönüşüm tesisi yanmış madeni yağların geri kazanımını sağlayan bir tesis.

Genel koordinatör İsmail Solak tesisin 2005 yılında kurulduğunu ve yıllık geri dönüşüm planlamasının 30 bin yon olduğunu söyledi.

AB ülkelerinde geri dönüşüm oranının %55 dolayında iken Ülkemizde bu konuda atılmış somut adımların olmadığına dikkat çeken Solak Türkiye de bu oranın sadece %5 olduğunu kaydetti.

Geri dönüştürülmeyen madeni yağların hem milli ekonomiye, hem de çevresel olumsuzluğu nedeniyle halk sağlığını tehdit edici etkilerinin bulunduğunu belirten İsmail Solak işletme olarak kendi olanakları ile çevre dostu bir tesis, Çevre atıklarını geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırarak ülkenin milli değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.

Erdek Atatürk ilköğretim okulu afacanları ise sıra dışı bu seyahatle elde ettikleri kazanım sonrası, Çevreye daha duyarlı olma sözü verdiler.

Bilgin kimya sıra dışı küçük konuklarını sadece bilgilendirmekle kalmadı, Onlara küçük ikramlarda bulunarak, Edindikleri bilginin Hafızalarındaki kalıcılığını sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı