Mim. Cemal Adıgüzel “Derdimiz kişilerle değil, yönetim anlayışıyla”

Mim. Cemal Adıgüzel “Derdimiz kişilerle değil, yönetim anlayışıyla”

CHP’de adaylık açıklaması yapan Mim. Cemal Adıgüzel “Elimiz hep taşın altında oldu.”

Mimar Cemal Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanlığına adaylığını üyelerin ve gazetecilerin katıldığı bir toplantıda açıkladı.

Toplantıya kendisini tanıtarak başlayan Adıgüzel, ilçe başkanlığına bugünkü yönetimden daha iyiyi yapabilmek için aday olduğunu vurgulayarak, partinin sağcılaştığını, parlamentoya siyasi görüşleri farklı olan çok sayıda kişinin taşındığını belirterek, “Bu süreçte her şey yukarıdan belirlendi. Buna rağmen kazanamadık çünkü partililerimize, kendi kadrolarımıza, kendi üyelerimize sahip çıkamadık. Bütün bunların muhasebesini yapmamız gerekir” dedi.

Bandırma’da genişletilmiş bir değerlendirme toplantısı bile yapılıp, üyelerin taleplerinin dinlenmediğine, üyelere söz hakkı tanınmadığına, eleştiri ve özeleştiri yapılmadığına dikkati çeken Adıgüzel, şunları söyledi:

“Bu yapının, bu yönetim anlayışının değişmesi gerekiyor. Bizin derdimiz kişilerle değildir. Hepsi partilimiz, dostumuz, arkadaşımız. Derdimiz tepeden inme yönetim anlayışıyla. Biz biliriz, biz yaparız, siz kenarda durun, bekleyin, oy verin anlayışına karşıyız. Hayır! Bu anlayışa hayır! Taban, üye, örgüt, halk söz ve karar sahibi olsun istiyoruz. Bandırma’da çok sayıda bilgi ve birikim sahibi, yetişmiş, emek harcamış, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, sosyal demokrat, solcu, güvenilir Cumhuriyet Halk Partili insanlar ve kadrolar var. Onları dışlayamazsınız.”

BANDIRMA’DA OYLARIMIZ GERİLEDİ

CHP’nin, son seçimlerde Bandırma’daki oylarının gerilediğine işaret eden Adıgüzel, şu değerlendirmede bulundu:

“İçimizde, ittifakta dört parti daha olmasına rağmen Bandırma’da oylarımız gerilemiştir. Benim başkanlığımdaki yönetim iş başına gelecek ve Bandırma’da AKP’ye belediye hayalleri kurdurmayacaktır. Tüm üyelerimizi, tüm partililerimizi kucaklayacağız, kimseyi dışlamayacağız, itmeyeceğiz, ötekileştirmeyeceğiz, yok saymayacağız. Liyakatimizle, tecrübemizle, iyi tanıdığımız, bildiğimiz Bandırma’da çok çalışacağız. Üye toplantıları, genişletilmiş toplantılar, mahalle toplantıları ile üyelerimiz ve Bandırmalıların istek ve şikayetlerini dinleyip gereğini yerine getireceğiz. Yeni dönemde, yeni projelerle yerel seçimlere hazırlanacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine, özellikle sosyal adalet, sosyal devlet ilkelerine sahip çıkacağız. Bizim yönetimimizde tüm üyelerimiz, CHP Bandırma ilçe örgütünün sıcaklığını hissedecek ve burası üyelerimizin ikinci evi olacaktır. Üyelerimizin, bizim listelerimizden delege adayı olmalarını ve delege listelerimize oy vermelerini istiyorum. Biz önce kendi evimizin önünü süpüreceğiz, sonra yukarıya bakacağız.”

Adıgüzel’in toplantısına önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Av. Tolga Tosun’un belediye başkan yardımcılığı görevinden aldığı Metin Ok’un yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı