Milli Şair kalplerde yaşatıldı

Milli Şair kalplerde yaşatıldı

İSTİKLAL ŞAİRİMİZE YAKIŞAN BİR ANMA PROGRAMI




Bandırma
Belediyesi, Kültür etkinlikleri kapsamında İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi. Programda konuk olarak yer alan araştırmacı yazar Talha Uğurluer ve sunucu-şair-yorumcu Serdar Tuncer geceye renk kattı.


22 Aralık Cumartesi günü saat 19.30'da Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kaymakam Ali Mantı, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki ve çok sayıda davetli yer aldı.

Geniş bir katılım altında gerçekleşen anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken Belediye Başkanı Sedat Pekel ev sahibi olarak etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Pekel yaptığı konuşmada İstiklal Marşımızı her okuduğumuzda yüreğimize dokunan o destanın şairi Mehmet Akif'in, ulusumuz için özel bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Pekel: Bugün kahraman ulusumuza, her satırından, her sözcüğünden bağımsızlık aşkı, özgür yaşama kararlılığı, sarsılmaz kurtuluş inancı ve onurlu bir yaşam haykırışı fışkıran İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve biraz daha iyi anlamak için buradayız.

İstiklal Marşımız olarak bugün bile her okuduğumuzda yüreğimize dokunan, kendi duygularımızdan parçalar bulduğumuz o destan bile Mehmet Akif'in ulusumuz için çok özel bir anlam ifade etmesi için yeterli. Korkuların, umutların, imanın, vatan, millet, bayrak sevgisinin, özgürlüğün, kahramanlığın her kelimesine ilmek ilmek işlendiği böyle bir marş, bir daha yazılamaz. Kalemiyle can verdiği kelimelerle on kıtalık bu destana imza atan Akif bile, Bunu ben bile yazamam” diyor. Ve bu kahraman ulusumuzun her bireyinin gönülden amin dediği şu duada bulunuyor; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Programda Araştırmacı yazar Talha Uğurluer ‘' Bir aksiyon insanı Mehmet Akif Ersoy'' konulu görsel sunumu sahnelerken, Sunucu-Şair-Yorumcu Serdar Tuncer ise; Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden oluşan bir buket sundu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı