Milletvekili Namık Havutça: "Bandırma`nın il olması, Balıkesir`in gelişmesinin de önünü açar"

Milletvekili Namık Havutça:

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yerel ve genel politika ile ilgili çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Tek sıkıntım zaman

Balıkesir milletvekili olarak ilin tüm sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma içinde bulunduğuna dikkati çeken Milletvekili Havutça, "Çalışmaktan asla yılmam. Tek sıkıntım, zamanın yetersiz kalmasıdır. Ancak, yine de ilimizin her yerine ulaşarak, vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinlemeye çaba harcıyorum" dedi.

Bandırma, Güney Marmara`nın ağabeyi

"Güney Marmara`nın ağabeyi" konumunda gördüğü Bandırma`nın gelişiminin, aslında yöresindeki tüm ilçe ve beldeleri de olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

"İşte son yıllarda İstanbul sanayisi, Bandırma`ya akmaya başladı. Bu arada, Bandırma`mızda, Banvit, Şeker Piliç, Bu Piliç, Eti Maden İşletmeleri gibi devletten hiçbir destek almaksızın, kendi dinamikleriyle yöre ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan kuruluşlar var. Politikacılarıyla, Oda, dernek ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yerel dinamiklerimizi de bir araya getirebilirsek, , ilçemizin her alanda daha da gelişeceği gerçeği ortadadır. Yeter ki, sorunlarımızın çözümüne odaklanalım."

Öztaylan ile de Bandırma`nın sorunlarının çözümü için el ele vermeliyiz

Şu anda AKP Balıkesir Milletvekilliği görevinde bulunan M. Cemal Öztaylan`ın, Bandırma Belediye Başkanlığı döneminde, Bandırma`nın yararına gerçekleştirilecek çalışmalara kendilerinin de destek verdiğine dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:

"Biz, milletvekilliği adaylık süresi içinde, sayın Öztaylan ile hiçbir zaman kırıcı bir söylem içinde bulunmadık. Sayın Öztaylan ile elbette ki partilerimiz ve dünya görüşlerimiz farklıdır. Ancak konu Bandırma`nın çıkarları ise her şey unutulmalı ve sorun yaratma değil, sorunları çözmek için bir araya gelinmelidir. Sayın Öztaylan`ın da, Bandırma`nın çıkarlarını düşündüğünden kuşku duymuyorum."

Bandırma`nın il olması Balıkesir`i tedirgin etmemeli

Bandırma`nın, yıllardır özlediği ve hak ettiği il unvanına kavuşması isteminin, Balıkesir merkezinde tedirginlik yarattığını, bunu anlamakta zorlandığını belirten Havutça, şöyle konuştu:

"İller, kentler yaşayan organizmalardır. Bir ilin gelişmesi ise çevresindeki illeri olumsuz değil, tam tersine olumlu yönde etkiler. Bu bağlamda Bandırma`nın da il olması ve daha da gelişmesi, aynı zamanda Balıkesir`in de gerekli sinerjiyi yakalayarak, hızla gelişmesinin önünü açar. Şöyle düşünelim. Bursa`nın çok büyük bir gelişme göstermesi, yakınındaki İstanbul`u olumlu mu, olumsuz mu etkilemiştir. Elbette ki İstanbul, bu gelişmeden olumlu yönde etkilenmiştir."

Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Balıkesir`i "Büyükşehir" yapmasının, Bandırma`nın il olmasını engelleyip engellemeyeceği konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Başbakan`ın, bu konuda bir tasarısı var. Ancak, tüm Avrupa ülkelerinde, yerel siyasete ağırlık verildiği bir dönemde, bu uygulamaya gitmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki, sürekli gelişen bir Bandırma`ya, bünyesine uymayan bir elbise giydirilmeye çalışılması da sonuç vermez ve sıkıntılara yol açar."

Tekel binaları, Bandırma için yeni cazibe alanları yaratmalı

Sedat Pekel`in başkanlığındaki Bandırma Belediyesi`nin, ekonomik açıdan çok zor koşullarda hizmet üretmeye çalıştığına dikkati çekerken, kalan 2,5 yıllık görev süreleri içinde de Bandırma için önemli projelere imza atacağına işaret eden Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

"Bandırma, iki yılda özgürlüğün, farklılığın kenti olmuştur. Şu anda Güney Marmara`da Susurluk, Bandırma ve Marmara belediyeleri partimizdedir. Önümüzdeki yerel seçimde hedefimiz, Erdek, Manyas, Gönen ve Balıkesir merkez belediyelerini de kazanmaktır."

Bandırma`da, Ordu Caddesi üzerinde bulunan eski Tekel binasının, eğer depreme dayanıklı ise gelecekte bir üniversite kenti olmaya aday kentte öğrenci yurdu, Adnan Menderes Bulvarı`nda ise yıkılan Tekel binasının yerine bir alışveriş merkezi yapılarak, Bandırma`ya yeni cazibe merkezleri kazandırılmasından yana bulunduğunu açıklayan Havutça, "Tabii ki, bu bölgenin resmi alan mı, yoksa ticaret merkezi mi olması konusu çok iyi değerlendirilmelidir. Ancak, eğer Bandırma il olursa, her yerde hükümet binası bulunabilir. Ben, bu alanın, ticaret merkezi olmasının, bölge için büyük sinerji yaratacağını düşünüyorum" dedi.

Terörle mücadelede milli bir politika olmalı

Ülkemizin, 45 günde 45 şehit verirken, ramazanda 22 evladımızın, teröre kurban gittiğine, AKP döneminde şehit olanların sayısının bine ulaştığına değinen Havutça, şunları söyledi:

"Türkiye`yi, bu duruma, AKP Hükümeti`nin, kendisinin de ne olduğunu bilmediği açılım politikaları getirdi. Türkiye`nin, bugüne dek 1 trilyon doları, terör mücadelesine harcadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde, TBMM`yi, terör konusunda toplantı yapmaya çağırmıştım. Aslında uygulanması gerekenler belli. Öncelikle BDP ve Kürt aydınlarının, teröre karşı net bir tavır ortaya koymaları gerekir. Daha sonra barış için ortak adım atılarak, özgürlükler ve demokrasi konuşulabilir. Buna paralel olarak, tüm siyasi partiler, iktidar dayatması olmadan bir araya gelerek, aynı Kurtuluş Savaşımızdaki Millî Mutabakat gibi, terörle mücadele konusunda millî bir politika oluşturmalıdır. Unutulmamalıdır ki, insan yaşamı, her şeyden kutsaldır."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli