Milletvekili Ensar: “Zeytin hırsızlığı nitelikli suç sayılmalı”

Milletvekili Ensar: “Zeytin hırsızlığı nitelikli suç sayılmalı”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, zeytin hırsızlığında cezaların artırılması amacıyla TBMM’ye yasa önerisi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, zeytin hırsızlığında cezaların artırılması amacıyla TBMM’ye yasa önerisi verdi.

Aytekin, önergesinde, ülkemizde son yıllarda zeytin hırsızlığının bol kazanç getiren , ucuz emekli bir iş durumuna geldiğini belirterek, “Halen mevcut yasalar, zeytin hırsızlığı yapanlara karşı etkin ve caydırıcı bir ceza verilmesine engel oluşturuyor. Bu konuda, mülki idare amirleri, kolluk güçleri, Çiftçi Koruma Malları yetkilileri de yasal çerçevenin eksikliği nedeniyle yetersiz kalmaktadır. Hırsızlık malı zeytin, yağ yapımı için zeytin sıkım tesislerine gittiğinde elde edilen zeytinyağı kaynağı bilinmeyen ürün olarak piyasaya sürülmekte, üretici mağdur olmakta, ‘coğrafi işaret’ tehlikeye girmekte, tüketici yanıltılmakta ve son noktada ise devlet büyük bir vergi gelirinden yoksun kalmaktadır. Hepsi toplu olarak ele alındığında ise ülke ekonomisi ciddi zarar görmektedir. Tüm bu gerekçelerin ışığında, söz konusu yasa teklifi ile TCK 141’inci maddeye ek bent eklenerek, zeytin hırsızlığının nitelikli hırsızlık kapsamına alınması ve cezai yaptırımın artırılması öngörülmüştür” dedi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı