MİLLETVEKİLİ ÇÖMEZ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MİLLETVEKİLİ  ÇÖMEZ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'den önemli açıklama "Bandırma ve Erdek kanserojen su içiyor"

Engin Can'ın başkanlığındaki yeni İYİ Parti Bandırma İlçe Yönetim Kurulu, Bandırmalı gazetecilerle buluştu.

Bir otel salonunda gerçekleşen tanışma toplantısına İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez de katıldı.

Yeni yönetim kurulunun tanıtıldığı toplantıda ilk konuşmayı İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Av. Engin Can yaptı. Can, "Başta partimizin Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere partimize saldırılar sürüyor. Ancak iyilik hareketini durduramayacaklar. Ülkemizin önünü açacağız" dedi.

İYİ Parti Balıkesir Teşkilat Başkanı Özgür Çelebioğlu da konuşmasında, partilerinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini belirtti.

Ardından konuşan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Genel İdare Kurulu(GİK) üyesi Op. Dr. Turhan Çömez, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçip, ağır travmalar yaşadığına dikkati çeken Çömez, "Ülkemizin bugün geldiği bu durumun en büyük sorumlusu, ülkeyi 22 yıldan beri yönettiği iddia edilen ucube sistemdir. Ülkemiz insanı bugün açlığın, yoksulluğun, sefaletin içinde bulunuyor. Vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerinden doğru dürüst yararlanamazken, ülkemizde bulunan 10 milyonun üzerindeki mültecilere milletin parasıyla ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor. Bugün ülkemizin en önemli problemlerinin başlarında mülteciler geliyor" dedi.

Ülkemizin doğru ve dürüst bir şekilde, tüm vatandaşların eşit ve birinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü şekilde yönetilmesi, bolluk ve barış içinde yaşanılacak bir ülke durumuna gelmesi için siyaset yaptıklarını vurgulayan Çömez, "Ülkemizin bu makus tarihini değiştireceğiz. Ben taban siyasetinden, halkla siyaset yapılmasından yanayım. Önümüzdeki yerel seçimlere kadrolarımız ve projelerimizle inançlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Önce yerelde, sonra da genelde ülkeyi yönetmeye hazırız. Kimse partimiz üzerinden siyasi hesap içine girmesin" diye konuştu.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve "Liseler Vadisi" denilen bölgede inanılmaz bir trafik keşmekeşi yaşandığının altını çizen Milletvekili Çömez, "Geçtiğimiz günlerde bu bölgeye saat 07.30'da gittim. İnanılmaz bir trafik kaosu yaşandığını gözlemledim. Bu durumu bir raporla Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğüne bildirerek, gerekli uygulamaların yapılmasını istedim. Buralardaki yetkililer, bölgedeki trafik kaosunun ortadan kalkması için yeni proje yapılacağını belirttiler" dedi.

Balıkesir ilinin toplam su şebekesi hattının 12 bin kilometre olduğunu belirten Çömez, şunları söyledi:

"12 bin kilometrelik bu su hattının yüzde 15'i, yani 1800 kilometrelik bölümü aspestli borulardan oluşuyor. Bu boruların tamamına yakını ise Bandırma ve Erdek'te bulunuyor. Bir milletvekili değil, bir doktor olarak şunu belirteyim ki, aspest maddesi kanserojendir. Avrupa ülkelerinde aspestin doğaya bile bırakılması suçtur. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ne yazık ki kanserojen taşıyan aspestli boruları Bandırma ve Erdek halkına reva görüyor. Oysa aynı belediye, çeşitli promosyonlar ve konserlere harcadığı milyonlarca lirayla halkın parasını çarçur ediyor. İşte elimdeki Sayıştay raporunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu rapora göre Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir konser için bir şirkete 1 milyon 890 bin lira vermiş. Bunun adı ahlaksızlıktır. Yerelde ve genelde bu ahlaksızlıklar sürüyor. Böyle bir belediyecilik anlayışını reddediyoruz."

Ülkemizde son olarak kayıt dışı parasal olaylarla ilgili soruları da yanıtlayan Çömez, şunları söyledi:

"Modern ülkelerde bankacılık ve finans sektöründe bizdeki gibi işler olmaz. Bavullarla, çantalarla kayıt dışı paralar taşınmaz. Sayın Cumhurbaşkanı, bu son olaylara 'pembe dizi' diyor. Oysa bunlar hem pembe, hem de kara dizidir. Ülkemiz kara para, kayıt dışı, kirli paranın olduğu, uluslararası mafyanın cirit attığı bir ülke durumuna geldi. Böyle bir ülkede demokrasiden, şeffaflık ve dürüstlükten söz edilemez. Yokluk ve sefalet yaşanır. Türkiye'nin temizlenmesi ve arınması gerekir."

Geçtiğimiz günlerde Bandırma Limanı'na Brezilya ve Uruguay'dan 100 bin angusun geldiğine dikkati çekem Milletvekili Turhan Çömez, şunları aktardı:

"Çiftçimizi üretemez duruma getirip, topraktan koparttılar. Bugün çiftçimizin yaş ortalaması 58'dir. Siyasi iktidar, Sudan'da tarım yapacağını öne sürerek vatandaşın milyonlarca lirasını heba etti. Sonra da Sudan'da tarım yapmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Bu ülke yönetilmiyor, savruluyor. Yolsuzluk ve yoksulluk girdabında ülkenin istikbali karartıldı."

Türkiye'den, İsrail'e her gün 15 gemiyle ihracatın sürdüğüne dikkati çeken Çömez, şöyle konuştu:

"Filistin halkına soykırım uygulayan İsrail'e, her gün 15 gemiyle ihracat yapılıyor. Hayfa Limanı'na inen bu ihracat ürünleri arasında çelik, petrol ve çimento da var. ayrıca su ve elektrik kablosu da gönderiliyor. Sonra da utanmadan Filistin halkı için dua etmemiz isteniyor."

Türkiye'nin yolsuzluk ve borç batağı içinde inin inim inlediğine vurgu yapan Çömez, yerel seçimler için İYİ Parti ile CHP arasında bir işbirliği olup olmayacağı konusundaki kararı ise pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu'nun(GİK) vereceğini sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



OSMAN VATANDAŞ
5.12.2023 16:48:01
Bandırma ve civarında kanser vakalarında artış var.. ama baski duyuyor mu??

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı