Millet Vicdanı Ayağa Kalktı.

Millet Vicdanı Ayağa Kalktı.

İSMAİL OK ?ÇEVRE KATLİAMINA BİR SON VERİN. ARTIK MİLLETİN VİCDANI AYAĞA KALKTI! ?

TBMM Divan Katip Üyesi ve İyi Parti Balıkesir Milletvekili Sn. İsmail OK; Balıkesir Susurluk( Simav) Çayı  ve Kaz dağlarında yaşanan çevre katliamına  ilişkin  TBMM ?nde yaptığı basın toplantısında; özellikle AKP iktidarı döneminde çevre katliamlarının arttığını ifade ederek Çevre ve Şehircilik bakanı ile Tarım ve Orman bakanına seslendi. ? ARTIK DURUN!?

/resimler/2019-8/1/1639174144470.jpg

              İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK? Bir yanda maden arama bahanesiyle sadece Türkiye´nin değil, Dünya´nın gözbebeği Kazdağları başta olmak üzere,HES´ler bahanesiyle Karadenizimizin bütün doğal güzellikleri katledilirken;bir taraftan da Balıkesirimizde bir başka çevre katliamı yaşanmaktadır. Katledilen sadece topraklarımız değil; geleceğimiz  ve istikbalimizolan evlatlarımızın güzel  ve sağlıklı çevrede yaşama haklarıdır. Balıkesirimizin Susurluk ilçesi Yıldız Mahallesi ve Aziziye mahalleleri arasında kalan bir besihane Simav çayına, Balıkesir halkının ifadesiyle Susurluk çayına deşarz ediliyor. Ben artık sözün bittiğine inanıyorum. Bu besihanenin AKPHükümetleri döneminde İç İşleri  Bakanlığı yapan bir şahsa ait olduğu için, üzerine gidilemediği, gidilmesinin de formaliteden olduğunu maalesef üzülerek görüyoruz. Balıkesir Çevre İl Müdürlüğü durumu tespit ediyor ve bu şahsa ve  besihaneye bir ceza kesiyor. Ama bu ceza o kadar komik ki ? Sen işine devam et, bakma biz ceza kesiyoruz ama sen çevreyi katletmeye devam et der gibi. Kısacası ödül verir gibi. Ve bu cezadan 10 gün sonra  Simav çayına, çevreyi katleden zehirli atıklar boşaltılmaya devam ediliyor. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanıyla, Tarım ve Orman bakanına buradan sesleniyorum. Lütfen gereğini yapınız. Aksi takdirde Balıkesir halkı burada toplumsal eylemlere başlayacak.? dedi.

/resimler/2019-8/1/1652372441247.jpg

                Kaz Dağlarında maden arama şirketlerinin yaptığı faaliyet ile Fethiye Dalaman ?da PKK terör örgütü tarafından yapılan anarşist faaliyetler neticesinde çıkan orman yangınları arasında bir fark olmadığını söyleyen İsmail OK ? Artık Milletin vicdanı ayağa kalktı.Artık sanatçısından , futbolcusuna, köylüsünden, şehirlisine, kadınından, erkeğine herkes isyan ediyor. Toplumun bu vicdanı bu katliamları durduracaktır. Ve bu katliamı yapanlardan da hukuk önünde bir gün bunun hesabının sorulacağını özellikle ifade etmek istiyorum.? dedi.

/resimler/2019-8/1/1653146817045.jpg



Anahtar Kelimeler: Millet Vicdanı Ayağa Kalktı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli