Meydan Meclisinde Hesap günü

Meydan Meclisinde Hesap günü

Erdek Belediye Meclisi 2. Meydan toplantısında Aysan'ın 2013 çalışma raporuna oy vermedi.


Erdek Belediyesi 2. Meclisi paylaşan: zeki-karadeniz-332

Erdek Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Cumhuriyet alanındaki meclis toplantısında başkanlık divanı ve komisyon üyeleri tespiti ardından, 2013 yılına ait geçmiş dönem çalışma raporunun oylanması, yeni Büyükşehir yasası ile 22 den 34 ‘e çıkan geçici işçi sayısının görüşülmesi ve 2014 yılı tahmini bütçesinin oylaması yapıldı.

İlk mecliste olduğu gibi ek meclis toplantısı da Cumhuriyet alanında ve kalabalık bir halk topluluğu önünde yapıldı.

Gerçekleşme oranı %91 olarak gösterilen 2014 tahmini Bütçesi 18.850.000 tl olarak öngörüldü.

Bütçe CHP li üyelerin oybirliği ile kabul edilirken AKP li üyeler çekimser kaldı.

Meclisin en önemli maddesini oluşturan 2013 yılı bütçesi görüşmelerinde riyaset makamını meclis 1.Başkan vekili Recep Eren’e bırakan Başkan Mim. Hüseyin Sarı 2013 yılı bütçe harcamalarının 5 milyon 897 bin lirayı aşan harcama kalemi bulunduğunu buna karşın 2009 yılından itibaren kaderine terk edilen Belediye hizmetlerini dev ekranda halka taşıdı.

Sarı, slaytlarla Başta Belediye, Belediye kademesi, İtfaiye, Spor salonu, Su arıtma, Şantiye, İş makineleri 18 Eylül stadı, Seyit gazi için alınan granitler, Kongre merkezi, Oto gar ve Belediye hamamının son durumlarını gösterdi.

Erdek Belediyesinin tasarrufundaki bu kurumların rantabl kullanılmaması nedeni ile ekonomik ömrünü kaybetmiş olmanın ekonomik kaybı yanı sıra harcama kalemleri açıklanamayan 5.897.ooo tl lik bir bütçe açığı bulunan faaliyet raporunu kabul etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Başkan sarı’ nın çalışma raporu ve bütçe üzerine olumsuz görüşlerine AKP adına Halil Aydöner söz aldı.

Aydöner, çalışma dönemlerinde meclis grubu çoğunluğunun CHP de olması nedeni ile olumsuzluklar yaşadıklarını, eleştiri ve tenkitlerde riyasetin haklı olmakla birlikte önceki raporları kabul etmeme gibi bir tasarrufları bulunduğunu vurgulayıp denk bütçe yapılamamasını geçmiş dönem CHP grubunun karşı olmasına bağladı.

Başkan Sarı, gerçekçi bütçelerin üç yıllık çalışma bilançosu ortalaması alınarak yapılması gerekirken, bunun dikkate alınmadan yapılarak gereksiz harcama ve borçlanmaya neden olunduğunu, tüm bu olumsuzluklara karşın CHP grubunun Belediye hizmetlerinin aksamaması adına 15 milyonluk Halk Bankası borçlanmasına destek verdiğini, Bu borçlanmanın zamanında ödenmediği gibi faizli börk alınarak taksitlerinin ödemesi yapıldığını söyledi.

Tüm bu tasarrufların Belediye yi zarara uğratarak hizmetlerin aksamasına neden olduğunu, dolayısı ile 2013 çalışma raporu ve bütçesinin inceleme araştırma komisyonunda yenden incelenerek gerektiğinde yargıya taşınacağını söyledi.

2013 yılına ait çalışma raporu ve kesinleşmiş oylandı. AKP li üyelerin ‘’Evet’’ verdiği çalışma raporu CHP li üyelerin ‘’Ret’’ oyları ile inceleme araştırma komisyonunda yeniden ele alınması kararlaştırıldı.

2013 yılına ait çalışma raporu ve kesinleşmiş bütçe CHP li üye Nimet Kalafat tarafından ayrıntılarına dek okundu. Erdek’lilerin büyük bir ilgi gösterdikleri Cumhuriyet alanı meclisi zaman zaman halktan büyük alkış aldı.

Erdek Belediye Meclisinin canlı görüntülerini videomuzdan tam metnini izleyebilirsiniz.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli