Meslek okulunda “egzoz gazı ölçüm istasyonu”

Meslek okulunda “egzoz gazı ölçüm istasyonu”

Türkiye’nin ilk Meslek Okulu Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonu Bandırma İlçesinde faaliyete geçti.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurduğu egzoz istasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetki belgesi alarak okul bünyesindeki istasyonda egzoz fren muayenesi yapabilecek.

İstasyonun yetki belgesi alarak hizmete girmesi nedeniyle İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Emniyet Müdürü Soner Duran ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahir Mavi okula giderek bir aracın egzoz gazı ölçümünü izlediler ve ilgililerden bildi aldılar.

Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknoloji Alanı Şefi Cevat Şenyüz istasyon ile bilgi verirken basın mensuplarında şunları aktardı:

“İMKB Teknik Anadolu Lisesi olarak Türkiye’de bir ilki başardık. Egsoz emisyonu istasyonu olmak için bir proje ile yola çıktık,  belgelerimizi aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza müracaatımızı yaptık. Bugünden itibaren Çevre ve Şehircilik  Bakanlığını yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm istasyonuyuz. Bu projenin esas amacı öğrencilerimizin daha çok sertifikalandırılarak, iş hayatına atıldıklarında iş imkânı bulmak amacıydı. Bu amacımızı da gerçekleştirdik. Bizim mezun olan öğrencilerimiz, Meslek Lisesi diploması dışında, emisyon ölçme belgesi, iş yeri açma belgesi alıyorlar ve çalışma hayatlarında, çok rahat iş bulabiliyorlar “dedi.

Kaymakam Günhan Yazar’da yaptığı açıklamada “Bugün hem vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak, hem mezun olan öğrencilerimize bir gelir sağlayacak hem de teknolojik açıdan okulumuza fayda sağlayacak egzoz ölçüm istasyonunun açılışını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.

İstasyonun açılışında Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski Müdürü Selahattin Alkış ve yeni müdür Levent Tokalaç’da hazır bulundu. Ahmet PESEN



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false