Mesafelerimiz Uzak Olsa Da Gönüllerimiz Uzak Olmasın!

Mesafelerimiz Uzak Olsa Da Gönüllerimiz Uzak Olmasın!

Vali Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı, mesajında, toplumun manevi zenginliklerinden olan, ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sağlayan ve insani vasıfları ön plana çıkaran millî ve manevi değerlerden biri olan Ramazan Bayramını milletçe, umut, sabır ve müjde içerisinde karşılamanın heyecanı içinde olduğunu belirtti.

SEVDİKLERİMİZ HEP AKLIMIZDA

Ramazan Bayramının bu sene salgın yüzünden geleneklerimizin çok dışında ve mesafeli olarak kutlanacağını belirten Vali Yazıcı, "Kovid-19 salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her ne kadar yüz yüze görüşemesek de dijital dünyanın bize sunduğu iletişim kanalları ile sevdiklerimizin yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak, hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz. Evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. Dijital birçok fırsatımız var, büyüklerimizi arayalım. Mesafelerimiz uzak olsa da gönüllerimiz uzak olmasın. Bu zor günler geçecek ve eminim daha güzel günler olacak. Güçlü ve sabırlı olalım. Bugünleri hep birlikte el birliğiyle aşmak ve güzel günlere çabucak ulaşabilmek için lütfen biraz daha sabırlı olalım. Yaşanan bunca sıkıntıya rağmen bu günlerin geçeceğine olan inancım çok yüksek. Herkesin de maksimum önlem ile gelecek güzel günleri de düşünerek sürecin daha kısa sürede atlatılması için elinden geleni yapmasını temenni ediyorum. Devletimizin aldığı tüm kararlara da koşulsuz uymamız gerektiğini asla unutmayalım. Bu süreçte moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmamız çok önemli. Umudumuzu, inancımızı, azmimizi kaybetmeyelim. Aldığımız her önlemi sadece kendimiz için değil toplumumuz ve bu dünya için alıyoruz. Lütfen duyarlı olalım. Ve şimdi gösterdiğimiz duyarlılığı sonrası için de gösterelim. Birlik beraberlik içinde hareket edelim. İnsanlık tarihi nelere şahit oldu bu zamana kadar, nelerin üstesinden geldi. Ne kadar zor gelse de bize bu günler sabırla, umutla geçecek." ifadelerini kullandı.

SABIR ve UMUTLA, ZOR GÜNLERİN KAHRAMANI OLMAK

Uyarıların dikkate alınması konusunda azami özen gösterilmesi ve birlik beraberlik içerisinde olunması gereken günlerden geçtiklerini belirten Vali Yazıcı, "Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için bu bayramı bir vesile görüp sabır ve umudu da bir hayat tarzı olarak benimsemeliyiz. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayalım. Kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı ve böylelikle sağlıklı bir toplum oluşturmayı bir hayat felsefesi olarak benimsemeliyiz. Bu düşüncelerle geleceğe mutlu, güvenle bakan, kalkınmış, huzurlu ve sağlık içinde yaşayan bir Balıkesir için çalışmalarımıza heyecanla devam ettiğimizi, Ramazan Bayramı dolayısı ile ortaya çıkabilecek sorunların çözülmesi ve vatandaşlarımızın bayramını huzur ve sağlık içinde geçirebilmeleri için gerekli her türlü tedbirin alındığını ifade etmek isterim. Balıkesirli hemşehrilerimin koronavirüs tedbirlerine gerekli duyarlılığı göstereceklerine ve belirlenen kısıtlamalar kapsamında Ramazan Bayramını değerlendireceklerine inanıyorum. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki 'Vefa Sosyal Destek Gruplarımız' çalışmalarına devam ediyor. Bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları kaymakamlıklarca sağlanacak. Dünyada yaşanan değişimlerin gerisinde kalmadan değerlerimizi de kucaklayarak idrak edeceğimiz Ramazan Bayramının sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini temennisiyle, vatanı uğruna canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmet ve minnetle, Gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine ise bir kez daha sabır ve metanet diliyorum. Bu vatan, bu millet, bu bayrak var oldukça onların eşsiz fedakârlıkları, aziz hatıraları ilelebet şükranla hatırlanacaktır. Kamu görevlilerinin, esnafı ve eşrafıyla tüm Balıkesir halkının, yurtiçi ve yurt dışında bulunan hemşehrilerimin bayramlarını tebrik ediyorum." dedi.       

Ve unutma sevgili Balıkesir Ailem;

Hep birlikte el ele vererek bu dönemi birlikte aşacağız…Güzel günlere olan inancım tam. Yeniden beraber olacağımız güne kadar kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın!...



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli