"Merama dokunma!..."

CHP, Edincik Merasından açılması düşünülen Taş Ocaklarına karşı imza kampanyası başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Başkanlığı bir süre önce Edincikte gerçekleştirdiği "Mera" bilgilendirme tıoplantısının 2. aşamada Bandırma Cumhuriyet alanına taşıyarak imza kampanyası başlattı.

Bilindiği üzere Büyükşehir yasası ile önce Balıkesir Büyükşehir Beleditesine verilen 6.720 dönümlük Edincik merası, daha sonra Bandırma Belediyesi tarafından açılan dava ile yöndeğiştirmiş ve son olarak Valilik taksim komisyonu tarafından hazine adına tapu kaydı çıkartılmıştı.

Edincik Merası'nın Hazineye geçmesi ardından işleri dahada kolaylaşan Taş ocağı işletmeleri bir biri ardına Hazineden taş ocağı işletmek için tahsis istemişti.

Bu noktada geçmişi Edinciklilerin, hayvancılıkta olmazsa, olmazı mera sahibi olmak noktasında kendi birikimleri ile satın alıp, tapusunu belde belediyesinin üzerine yaptıkları meraları, bugün başka amaçlarla önlerine çıkması büyük bir infiale neden olmuştu.

CHP, Edincik merası konusunda doğru bir hamle ile Edinciklilerin yanında yer alırken, bugünde 2. adımı atarak Cumhuriyet alanında imza kampanyası başlattılar.

CHP'nin "Edincik Merası Edinciklilerindir, Edincik Merası Edinciklilere kalsın" diyerek başlattığı imza kampanyası Edinciklilerin yanı sıra Bandırmalılar tarafından da büyük ilgi ve destek gördü.

CHP, Bu anlamda hazırladığı stand'ta önce İstanbul Milletvekili Av.Mahmut Tanal konuştu. Ardından söz alan CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın'da Edincik Merasının Edincikli hayvan besicileri adına önemli bir değer olduğunu, Mera'nın bir an önce amacına uygun olarak Edinciklilerin hizmetine verilmesi gerektiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: "Merama dokunma!..."
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı