Melih Çınar anıldı

Melih Çınar anıldı

ADD Bandırma kurucu başkanı Melih Çınar vefatının 6. Yılında mezarı başında anıldı.

ADD Kurucu Başkanı Melih Çınar vefatının 6. Yılında Bandırma Şehir Mezarlığındaki kabri başında sevenlerince anıldı.

ADD Bandırma şube başkanı, Serdar Polat, Çınar’ın kabri başında yaptığı açıklamada;

“ADD Bandırma Şubemizin kurucu başkanı Melih Çınar’ı, aramızdan ayrılışının altıncı yıldönümünde saygıyla, şükranla ve minnetle anıyoruz.”

“Bandırma’da, 25 Mart 2015’te sonsuzluğa uğurladığımız Melih Çınar, yılmaz bir Atatürkçü idi. Gerçekleştirdikleriyle sadece Bandırmamıza değil, tüm Türkiye’ye hizmet etmiştir. 1994 yılından 2015’e değin mücadelemize büyük bir güç katmıştır ve birçok Atatürkçü Türk gencini kazandırmıştır. Melih Çınar, tüm bu özelliklerinin yanı sıra mütevazı ve kendisini davasına adayan kişiliğiyle tüm çevrelerin takdirini kazanmıştır. Atatürkçü Düşüncenin bölgemizde ve tüm Türkiye’de yaşaması için ürettikleri hala bu günde değerini koruyor. Hayatının son anına kadar bu mücadelesini sürdüren Kurucu Başkanımız biz Atatürkçüler için bir klavuzdur. Türkiye’nin son döneminde özellikle Atatürk devrimlerinden uzaklaşılması ve her geçen gün Atatürk’ün manevi şahsına yapılan saldırıları gördükçe Melih Çınar’ın yaptıklarının önemini çok iyi anlıyoruz ve yaptıkları mücadelemizde bizlere ışık tutuyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”  sözünü ilke olarak benimseyen biz Atatürkçüler Ulu Çınar’ımızı unutmayacağız.”

“Ulu Çınar’ımız, sizden öğrendiklerimizi sonsuza değin yaşatmak ve tekrar Atatürk Türkiyesini yaratmak için mücadelemizi var gücümüzle sürdüreceğiz. Anınız, mücadelemizde sonsuza değin yaşayacaktır.” Dedi.

Şehir mezarlığındaki anmada daha sonra belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, eşi Münire Çınar ve emekli öğretmen Meral Dündar, Merhum Melih Çınar ile ortak noktalarını oluşturan anıları ve yol arkadaşlıklarını anlattılar.



Anahtar Kelimeler: Melih Çınar anıldı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false