Mecliste muhalefet tepkisi

Mecliste muhalefet tepkisi

CHP’li Fatma Sibel Karabacakoğlu konuşurken, AKP ve MHP grubu salonu terk etti

Bandırma Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un başkanlığında yapıldı.

Toplantı gündemine geçilmeden önce gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) meclis üyesi Fatma Sibel Karabacakoğlu’nun, Suriye’de verdiğimiz şehitlerle ilgili konuşması Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) meclis üyelerinin tepkilerine yol açtı. AKP ve MHP’li üyeler, Karabacakoğlu’nun genel politikayla ilgili bir konuşma yaptığını öne sürerek, meclisi terk ettiler. Daha sonra da toplantıya geri dönmediler.

İmar planında değişiklik yapılması ağırlıklı gündem maddeleri bulunan toplantıda, Kadın ve Çocuk Komisyonu ile Yaşlı, Engelli ve Düşkünlerin Sorunları Komisyonları kuruldu.

Kadın ve Çocuk Komisyonu’na Merve Polat, Fatma Sibel Karabacakoğlu, Aydilek Gönenç, Zeynep Özgün ve Oya Yücel; Yaşlı, Engelli ve Düşkünlerin Sorunları Komisyonu’na Ümit Durukan, Adil Levent Coşkun, Soner Koçoğlu, Adem Yılmaz ve Aydilek Gönenç seçildiler.

ETİ MADEN UZATMA İSTEDİ

Toplantıda, Levent Mahallesi’ndeki “Ağıldere” bölgesine şlam atıkları dökme protokolü sona eren Eti Maden İşletmeleri’nin 2026 yılına kadar yeni bir protokol yaparak, atık dökmeyi sürdürme başvurusu da görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Tolga Tosun, Eti Maden’in şlam dökmek için Edincik ve Çakılköy dolaylarında yer arayıp, bulamayınca yeniden Ağıldere’ye, 2026 yılına dek şlam dökmek istediğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak encümene yetki verildi.

Bandırma Belediye bütçesinden, Bandırma’nın Almanya’daki kardeş kenti Kamen’e ziyaret yapılması da gündeme geldi. Coronavirüs tehlikesi nedeniyle ziyaretin yapılmaması kararlaştırıldı.

600 Evler Mahallesi’nde, sanayi sahası yanında Sanayispor Kulübü’nün yer kiralama isteği konusunda encümene yetki verildi.

Meclis toplantısında her sıraya Türk bayrakları konulduğu dikkati çekti. Toplantıdan önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mecliste muhalefet tepkisi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu